BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan krizi çok kötü sonuçlanabilir----

Yunanistan krizi çok kötü sonuçlanabilir

Yunanistan krizi çok kötü sonuçlanabilir
10 Şubat 2015 - 10:37 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, Yunanistan ve Euro Bölgesi arasındaki sorunların yanlış hesap yapılmasının kötü bir sonuç doğurabileceğini vurguladı

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Yunanistan ve Euro Bölgesi arasındaki anlaşmazlıkta yanlış hesap yapılmasının “çok kötü bir sonuç” doğurma riskinin arttığını söyledi. G-20 Zirvesi’nde bir araya gelen maliye bakanları konu ile ilgili çözüm arayışlarını sürdürüyor.

Osborne Pazartesi günü Bloomberg Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Osborne, “Euro Bölgesi ve Yunanistan arasındaki ayrılığın dünya ve İngiltere ekonomisine oluşturduğu riskler her geçen gün yükseliyor. Yanlış bir hesaplama veya atılacak yanlış bir adımın çok kötü bir sonuç doğurması riskleri artıyor” dedi.

G-20 Zirvesi’ne katılmak amacıyla İstanbul’da bulunan Osborne, zirvede gerçekleşen tartışmaların krizin tüm taraflarına uygun bir yaklaşım arayışı içinde olduğunu dile getirdi. Konu ile ilgili tartışmalar kemer sıkma karşıtı tutumu ile bilenen Syriza’nın 25 Ocak2ta seçimleri kazanması ile yoğunlaştı. Osborne, İngiltere’nin oluşabilecek negatif bir sonuca karşı hazırlıklarını artırdığını ifade etti.

Osborne, “G-20’de tüm tarafların ortak bir çözüm bulabilmesine çalışıyoruz ve yurtiçinde olası sonuçlar ile ilgili hazırlıklarımıza hız veriyoruz. Yunanistan’ın eurodan çıkması dünya ekonomisi için zor ve Avrupa ekonomisi için zarar verici olur” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)