BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan, İsrail ve Kıbrıs'tan askeri işbirliği----

Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs'tan askeri işbirliği

Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs'tan askeri işbirliği
13 Kasım 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs, silahlı kuvvetlerinde daha fazla istihdam yaratma, bölgede güvenliği artırma ve savunma yeteneklerini güçlendirmek için askeri işbirliğini artırma konusunda anlaştı

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanları askeri işbirliğini artırma konusunda anlaştıklarını duyurdu. Bakanlar anlaşmayla, silahlı kuvvetlerinde daha fazla istihdam yaratmayı, bölgede güvenliği artırmayı ve savunma yeteneklerini daha güçlü kılmayı hedefliyor.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Lefkoşa'daki görüşmelerde, "Savunma yeteneklerimizi güçlendirecek ve her üç ekonomi için de binlerce iş yaratacak büyük ölçekli sanayi işbirliğini teşvik etme" konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Üç ülke de Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginliğin ortasında açık denizde gaz hakları konusunda yakın ilişkiler kurdu. Ayrıca bu yılın başlarında İsrail ile Kıbrıs gazını Avrupa'ya taşıması planlanan bin 900 kilometrelik boru hattının temelini oluşturacak üçlü bir anlaşmaya da imza attılar.

Yunan Bakan Nikolaos Panagiotopoulos da Yunan, İsrail ve Kıbrıs silahlı kuvvetlerinin ortak eğitim programları, istihbarat paylaşımı ve siber güvenlik yoluyla daha etkili bir şekilde çalışmayı planladıklarını dile getirdi.

NATO'dan Doğu Akdeniz açıklaması: İptal edildi

 

Güney Kıbrıs'tan kapalı Maraş'a ilişkin açıklama

 

Türkiye ve Yunanistan'dan kritik NAVTEX kararı

 

 
 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)