BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan için korkutan değerlendirme----

Yunanistan için korkutan değerlendirme

Yunanistan için korkutan değerlendirme
09 Temmuz 2015 - 21:37 www.finansgundem.com

Citi tarafından yapılan açıklamada, Grexit ihtimalinin oldukça yakın olduğu ifade edildi

Citi tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden ayrılma ihtimalinin oldukça yakın olduğu ifade edildi.

Yunanistan’ın referandumda hayır oyu vermesi ile Grexit ihtimalinin belirginleştiğinin altını çizen Citigroup, bunun hemen bu çeyrekte yaşanabileceğini beklediklerini ifade etti.

Bankadan yapılan açıklamada, söz konusu ayrılmanın 2 türlü olabileceği ifade edildi: Önümüzdeki birkaç ay içinde acilen veya daha esnek planlanmış bir süreç ile takip eden 1-3 yıl içinde.

Citigroup baş ekonomisti Willem Buiter tarafında yapılan değerlendirmede, “Ekonominin zayıf görünümü ile kreditörlerin Yunan hükümetinin daha fazla yardım isteği karşılığında talep ettiği reformlar bir anlaşmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Değerlendirmemize göre, 12 Temmuz Pazar günü yapılacak görüşmelerden bir sonuç çıkması olasılığı yüksek olmakla beraber Grexit ihtimali her an masada bulunmaktadır” denilerek “Yunanistan’ın söz konusu reformları uygulaması olasılığını düşük ve kreditörlerin bu doğrultuda şikayetlerinin artması olasılığını yüksek görüyoruz” ifadelerine yer verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)