BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan için Avrupa Komisyonu da devrede----

Yunanistan için Avrupa Komisyonu da devrede

Yunanistan için Avrupa Komisyonu da devrede
14 Haziran 2015 - 08:18 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, hafta başından önce anlaşma arayışında

Yunanistan ve kreditörler bir son dakika anlaşması için kolları sıvarken, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker bu hafta sonu uzlaşma sağlamaya çalışıyor.
 
Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Brüksel'e emekli maaşı, vergi ve faiz dışı fazla konularında yeni teklifler sunmak üzere bir delegasyon gönderdi. Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre, tarafların duruşlarını sertleştirdikleri bir ortamda Juncker'in bu çabası uzlaşma için son şans olabilir.
 
Kaynaklara göre, Yunanistan'ın temsilcisi ve Juncker'in ekibinin başındaki isim arasındaki görüşmelerde ilerleme sağlanması halinde, Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Avrupa İstikrar Mekanizması'ndan yetkililer de müzakerelere katılacak. Görüşmelerin hedefinin Pazartesi günü piyasalar açılmadan bir uzlaşma sağlamak olduğu belirtiliyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Donald Tusk gibi liderler, Yunanistan'ın bir türlü uzlaşmaya istekli gözükmemesi noktasındaki endişelerini dile getirdiler.

Uzlaşmazlık ile tavizin arasında bir noktada durmaya çalışan Tsipras son dört ayı ülkesi ile Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu arasındaki bu açmazı sonlandırarak ülkesini temerrütten kurtarmak için harcadı. Bu teklif Atina'nın ikinci önerisi olacak. ilk teklif kapsamlı bir şekilde reddedilmişti.  İki taraf da temasları Pazar günü sürdürme konusunda istekli gözüküyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)