BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan finali Çarşamba günü olabilir----

Yunanistan finali Çarşamba günü olabilir

Yunanistan finali Çarşamba günü olabilir
23 Haziran 2015 - 06:34 www.finansgundem.com

AB liderleri Yunanistan konusunda ılımlı mesajlar verdi. Euro Bölgesi maliye bakanları Çarşamba günü Yunanistan gündemi ile toplanacak

Yunanistan gündemli Euro Bölgesi olağanüstü zirve toplantısı Brüksel'de yapıldı. Toplantı sonrası konuşan liderler Yunanistan konusunda ılımlı mesajlar verdi. Buna göre Euro Bölgesi maliye bakanları Çarşamba günü Yunanistan gündemi ile toplanacak. Euro Grubu'nun toplantısından AB Zirvesi öncesi uzlaşma çıkması hedefleniyor.

Zirve sonrası konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel yunanistan'ın euroda kalması gerektiğini vurguladı. Merkel, Yunanistan'ın borç sürdürülebilirliğinin de müzakerenin parçası olduğunu söyledi. Merkel Yunanistan'ın üçüncü yardım programı istemediğini ve bu toplantıda bu konunun ele alınmadığını anlattı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Yunanistan ile bu hafta nihai anlaşmaya varılacağı konusunda ikna olduğunu söyledi. Juncker, Yunanistan ile teknik görüşmelerin devam ettiğini de bildirdi. Sermaye kontorlleleri konusunun ise gündeme gelmediğini söyledi. Juncker, Yunanistan için borç ertlemesi konusunu konuşmanın zamanı değil mesajı da verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande da Euro Bölgesi ve Yunanistan'ın anlaşmaya doğru ilerlediğini savundu. Mümkün olduğunca çabuk ilerleme sağlanması gerektiğini hatırlattı.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan'ın önerilerini pozitif bir adım olarak niteledi. Çarşamba akşamı Euro Grubu toplantısından bir sonuç hedeflediklerini akatardı.

IMF Başkanı Christine Lagarde ise Yunanistan konusunda hala yapılması gereken devasa işler olduğunu söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)