BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan Ege'deki silahlı gücünü arttırıyor----

Yunanistan Ege'deki silahlı gücünü arttırıyor

Yunanistan Ege'deki silahlı gücünü arttırıyor
19 Temmuz 2022 - 16:13 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın Ege'deki silah gücünü arttırıcı çalışmaları hızla devam ediyor. Yunanistan, İtalyanlardan korvet ve Almanlardan Leopard tankları alıyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, Ege’deki Yunan deniz sahasının gözetlenmesi ve ada topraklarının sonuna kadar Yunan egemenliğinin güvencede olması için İtalyanlardan korvet Almanlardan Leopard tankları almak ve eskilerini yenilemek üzere anlaşmaya varıldığı açıkladı.

Yunanistan milli Savunma Bakanlığı'nın Ege'de orduyu güçlendirecek özelliklere sahip İtalyan korvetlerinin daha iyi bir fiyat-performans oranına sahip olduğunu ve ayrıca İtalyan üreticilerin, Atina’nın sipariş edeceği dört gemiden ikisini çok hızlı bir şekilde teslim edebileceklerini açıkladı.

Aynı zamanda, Alman üreticiler tarafından üstlenilmesi beklenen bir program olan ordunun elinde bulundurduğu 350 Leopard 1A5 ve Leopard 2A4 tankının yaklaşık 2/3’ünü modernize etme programı üzerinde anlaşmaya varıldığı ve yeni tankların alınması sözleşme imzalandığı belirtildi.

Miçotakis anlaşmaları onayladı

Yunanistan medyasının okuyucularına bugün duyurduğu haberde hem korvetler hem de tanklar için yapılan ön sözleşmelerin, Başbakan Mitsotakis tarafından onaylandığı ve en üst düzeyde Yunan ve Alman hükümetleri arasında anlaşmaya varıldığı gibi, Atina ile Roma ve Atina ile Berlin arasında hükümetler arası bir uzlaşma sağlandığı açıklandı.

4 korvete 2 milyar Euro ödeyecek

4 İtalyan korvet savaş gemisinin 2 milyar Euro'ya mal olacağı ve 40 yıl donanmaya hizmet edebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtildi. Fransa ile 4 adet Belharra fırkateynlerinin satın alınması için imzalanan sözleşmenin, Emmanuel Macron’un devlet kontrolündeki Deniz Kuvvetleri Grubu’nu Atina’ya mali teklifini önemli ölçüde iyileştirmeye ikna etmesinden sonra gerçekleştiğini açıklandı.

Yunanistan’ın bunların yanı sıra Ege’de kullanılmak üzere Romeo tipi 7 adet ABD denizaltısavar helikopterlerinde alınması için anlaşmaya varılmak üzere olduğu açıklandı.

MSB, Yunanistan'ı suçüstü yakaladı

 

Yunanistan tatile çıkana para yardımı yapacak

 

Yunanistan'a 'tehlikeli madde' taşıyan Ukrayna uçağı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)