BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu Meis Adası'nı ziyaret etti----

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu Meis Adası'nı ziyaret etti

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu Meis Adası'nı ziyaret etti
13 Eylül 2020 - 16:45 www.finansgundem.com

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, törenler gerekçesiyle Meis Adası'na gitti. Sakelaropulu'yu taşıyan askeri helikoptere F-16'lar eşlik etti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, sözde kurtuluş töreni için Meis Adası'na gitti. Lozan ve Paris anlaşmalarını hiçe sayan Yunan Cumhurbaşkanı uluslararası hukuku çiğneyerek Kaş'a 2,1 kilometre uzaktaki adaya askeri helikopter ile indi. İki F-16 uçağı ile iki radar uçağa eşlik etti.

"Meis'in kurtuluşunun 77. yıl dönümü" adı altında düzenlenen törende konuşma yapan Sakelaropulu'nun hedefinde ise Türkiye vardı. "Türkiye'nin, Yunanlı ve Türkler tarafından çok uzun yıllar boyunca inşa edilmiş iyi komşuluk ve barış içinde yaşama ortamını sabote ettiğini" öne süren Sakelaropulu, Meis'in Yunanistan’ın hak talebinde "yüksek stratejik öneme sahip olduğunu" savunarak, "Adanın ahlaki öneme de sahip olduğunu ve takım adalarının doğu ucunda 5 bin yıl boyunca gelenek ve göreneklerini koruduğunu" söyledi.

Yunan Cumhurbaşkanı'nın programında Meis Adası Limanı'nda bulunan Yunan donanmasına ait gemilere ziyaret de yer alıyor. 

"SANKİ BAŞKA ADA KALMAMIŞ GİBİ..."

Aynı dakikalarda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi de adaya 2,1 kilometre uzaklıktaki Antalya'nın Kaş ilçesinde temaslarda bulundu. Akar, Yunanistan Cumhurbaşkanı'nın Meis ziyareti için, "Sanki kutlama için başka ada kalmamış gibi bunlara geliniyor. Bunlar tabii bizleri rahatsız eder" diye konuştu.

Akar: Yunanistan'ın adaları silahlandırması gerginliği artırıyor

Miçotakis: Sorunu çözmenin tek yolu diyalog

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)