BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan borcunu erken ödemek istiyor----

Yunanistan borcunu erken ödemek istiyor

Yunanistan borcunu erken ödemek istiyor
03 Ekim 2018 - 08:37 www.finansgundem.com

Yunanistan borçlarını IMF ve Avrupa Merkez Bankası`na vadelerinden önce geri ödemek istiyor.

Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, Yunanistan'ın borç servisi maliyetlerini azaltmak için Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve IMF'e borçlarını vadelerinden önce ödemek istediğini söyledi.

Yunanistan, 2010 yılından bu yılın Ağustos ayına kadar uyguladığı 3 kurtarma programı çerçevesinde 280 milyar euro kredi aldı.

ECB'nin elinde 12 milyar euro tutarında Yunan devlet tahvili var ve bunların ortalama vadesi 4 yıl. IMF'e ise ortalama 3 yıl vadeli 10 milyar euro borç var.

Tsakalotos yaptığı açtıklamada, "IMF ve ECB'ye erken ödeme yapmayı planlıyoruz. Bu bir çeşit yeniden yapılandırma olacak, çünkü pahalı borcu ucuz borç ile değiştireceğiz" dedi.

Yunanistan, IMF ve ECB'ye borcunu erken ödemek için gelecek 2 yıldaki ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan nakit 24 milyar euro büyüklüğündeki tamponunun bir kısmını kullanabileceğini de belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)