BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan anlaşmasına 3 engel!----

Yunanistan anlaşmasına 3 engel!

Yunanistan anlaşmasına 3 engel!
24 Haziran 2015 - 13:58 www.finansgundem.com

AB yetkilileri, Yunanistan ile müzakerelerde emeklilik sistemi, katma değer ve kurumlar vergisi konularında görüş ayrılığının devam ettiğini belirtti

Avrupa Birliği yetkilileri, Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde emeklilik sistemi, katma değer ve kurumlar vergisi konularında görüş ayrılığının devam ettiğini ve dünkü müzakerelerde mesafe alınamadığını belirtti. Avrupa Komisyonu, Euro Bölgesi maliye bakanlarını temsil eden Eurogroup, Euro Bölgesi kurtarma fonu ESM ve Avrupa Merkez Bankası bugün öğle saatlerinde Brüksel'de Yunanistan hakkında toplanacak. Bir saat sonra toplantıya Yunanistan Başbakanı Çipras da katılacak.

'PEK ÇOK GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR'

Toplantı 30 Haziran'da IMF'ye borcunu ödeyemezse temerrüde düşecek olan Yunanistan'ın bu borcu ödemesini sağlayacak mali yardım karşılığında yapması gereken ekonomik reformlar üzerinde mutabakat sağlamayı amaçlıyor. Reformlar üzerinde mutabakat sağlanması için görüşmeler dünden bu yana devam ediyor. "Çipras ile toplantı öncesinde pek çok noktada görüş ayrılığı var" diyen görüşmelere yakın bir AB yetkilisi, sorunlar arasında emekli maaşları ve kurumlar vergisinin yer aldığını ifade ederek "Dünden pek mesafe alınamadı" dedi.

'AB PERŞEMBE GÜNÜ YUNANİSTAN'I GÖRÜŞMEYECEK'

Üst düzey bir Avrupa Birliği yetkilisi, AB liderlerinin Perşembe günü yapılacak olan zirvede Yunanistan'a reform karşılığı mali yardım verilmesini görüşmeyeceklerini söyledi. Yetkilinin verdiği bilgiye göre liderler Atina'nın bugün Euro Bölgesi maliye bakanlarıyla anlaşmaya varmasını istiyorlar. Yunanistan Euro Bölgesi’nden mali yardım alamazsa gelecek hafta Salı günü Uluslararası Para Fonu'na borcunu ödeyemeyerek temerrüde düşecek. Yunanistan mali yardım almak için yapması gereken reformlar üzerinde kreditörleriyle anlaşamıyor ve yapılan görüşmelerde mesafe kaydedilemiyor. Liderler zirvesi için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi sahibi üst düzey bir yetkili, "Euro Bölgesi devlet başkanları müzakere yapılmasını beklemiyor. Euro bölgesi maliye bakanları tüm geceyi müzakereyle geçirmek zorunda kalsa bile, (liderler) maliye bakanlarınca varılacak bir anlaşmayı karşılarında görmek istiyorlar" dedi.

'ÇİPRAS BRÜKSEL'DE TOPLANTIYA KATILACAK'

Bir AB yetkilisi ise “Yunanistan ile müzakereler devam ediyor, sonuçsuz kalmış değil, Çipras’ın Brüksel'de katılacağı toplantı yapılacak” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)