BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYunan zenginler adaları elden çıkarıyor----

Yunan zenginler adaları elden çıkarıyor

Yunan zenginler adaları elden çıkarıyor
17 Temmuz 2015 - 10:06 www.finansgundem.com

Gündem Yunan zenginlerin 3 milyon dolardan 55 milyon dolara satışa çıkardığı adalar…

Kemer sıkma paketleriyle bunalan Yunanistan’da işler iyi gitmiyor. Yaşananlar sadece devlet bütçesini değil Yunan zenginlerinin planlarını da doğrudan etkiledi.
6 bine yakın olduğu tahmin edilen, bunların yüzde 87’sinde insan yerleşimi olan Yunan Adaları  Yunan zenginler tarafından ardı ardına satış listelerine konuluyor.

Gayrimenkul piyasası uzmanları mevcut koşullar düşünüldüğünde bu adaları alacak olanların gelecek adına iyi bir yatırım yapacağına inanıyor. Adaların büyüklüğü ve içerisindeki özellikleri kadar değeri belirleyen en önemli faktör adanın konumu ve içerisinde tatlı su bulunup bulunmadığı. Bu koşullar çerçevesinde listelenen ada fiyatlarına bakıldığında Yunanistan’daki en ucuz 10 adanın 3.3 milyon dolarla, 55 milyon dolar aralığında fiyatla satışa konulduğu görülüyor.
3.3 milyon dolar bir başka ifadeyle 8.7 milyon TL’lik ada fiyatı Londra’da veya New York’taki bir evin fiyatına denk geldiği gibi, İstanbul’un lüks projelerindeki rezidans fiyatlarına da oldukça yaklaşıyor.
 
Yunanistan, Yunan zenginler, satılık ada, ekonomik kriz
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)