BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan Merkez Bankası o bakan yardımcısını hükümete şikâyet etti----

Yunan Merkez Bankası o bakan yardımcısını hükümete şikâyet etti

Yunan Merkez Bankası o bakan yardımcısını hükümete şikâyet etti
20 Şubat 2019 - 08:50 www.finansgundem.com

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı, hükümetten Sağlık Bakan Yardımcısı Polakis'i kontrol altına almasını istedi

Yunanistan Merkez Bankası Başkanı Yannis Stournaras, hükümete bir banka kredisi nedeniyle soruşturulduğu sırada Yunanistan MB'nin bağımsızlığına müdahale etmeye çalışan Sağlık Bakan Yardımcısı Pavlos Polakis'i kontrol altına almasını istedi.

Yunan basında Pazar günü yayınlanan habere göre Polakis, 2018 yılından kamu bankacı Attica'dan 100 bin euro tüketici kredisi aldı.

Polakis bu krediyi aldığını doğruladı ancak muhalefet sıradan Yunanlıların krediye ulaşmadıkları ortamda Polakis'e kredi verilmesine tepki gösterdiler.

Yunanistan MB de Pazartesi günü bankacılık sektörünün gözetimi sorumluluğu çerçevesined Attica Bank'ın yönetiminine Polakis'e verilen krediyi sordu.

Yunanistan MB yetkilisinin verdiği bilgiye göre Polakis, krediye ilişkin bir soruşturma olup olmadığını, başka siyasetçilerin işlemlerinin incelenip incelenmediğini sorgulamak için Stournaras'ı aradı. Stournaras, Polakis'in kendisini aramasını, hükümetten bir ismin kendisini etkilemesi çabası olarak değerllendirdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Kıraç20 Şubat 2019 10:14

    Beğenmediğimiz.yunanistandaki duruma bakar mısınız? Hani ahlaklı olan bizdik? Hani müslüman olmak.ustun olmaktı? Arkadaşlar böyle bir durum olacak da merkez bankası göğsünü gere gere bağımsızlık vurgusu yapacak, mümkün müdür yeni Türkiye'de? Vicdanınız cevaplasin nu soruyu lütfen.