BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunan MB'si 2014'te % 5 büyüme öngörüyor----

Yunan MB'si 2014'te % 5 büyüme öngörüyor

Yunan MB'si 2014'te % 5 büyüme öngörüyor
17 Aralık 2013 - 19:33 www.finansgundem.com

Yunanistan Merkez Bankası 2014 için yüzde 5 büyüme öngördüğünü açıkladı

Yunanistan Merkez Bankası, ülke ekonomisi için 2014 yılında yüzde 5 oranında büyüme öngördüğünü açıkladı. 

Merkez Bankası Başkanı Yorgos Provopulos, parlamentoya para politikasıyla ilgili sunduğu ara raporda, 2014 yılında işsizliğin yüzde 1 oranında azalmasının ve ekonominin ise yüzde 5 oranında büyümesinin beklendiği belirtildi. Ekonomik krizin aşılması yönündeki çabaların 4 yıl sürdüğü ve kalkınma yolunu açacak koşulların yaratılması çabalarının devam ettiği  ifade edilen raporda, resesyonun derin olduğu ve halkın büyük fedakarlıklarda bulundukları ancak gerçekleştirilen büyük reformlar sayesinde güven ortamının sağlandığı kaydedildi.

Raporda görüşlerine yer verilen Provopulos,  her halükarda artık mali uyum politikasının vergilerin artırılmasına dayanmaması gerektiğini vurgularken, halkın yüksek vergilendirme sonucunda gelirlerinin azaldığına da dikkati çekti.

Provopulos, vergi kaçakçılığının önlenmesi, adalet sisteminin modernize edilmesi, sağlık ve sigorta kurumlarının sürdürülebilirliğinin güvence altına alınması ile bazı devlet kurumlarının kapatılması ve birleştirilmesi yönündeki çabaların devam etmesi gerektiğini de kaydetti.

Özeleştirilmelerin hızlandırılması gerektiğini de öne süren Provopulos, böylece yabancı yatırımlara katkı sağlanacağını, bankacılık sektöründe radikal değişikliklerin yapıldığı, banka mevduatlarında olumsuz gelişmelerin kaydedilmediğini ve istikrarın korunduğunu anlattı.

Provopulos, sağlanan istikrarın hassas olması nedeniyle sosyal ve siyasi güçlerin krizin aşılması ve kalkınmanın hakim olması için milli bir politika çerçevesinde bir arada yürümeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Raporu Yunan ekonomisi için "önemli" olarak niteleyen Meclis Başkanı Evangelos Meymarakis ise büyük fedakarlıklarla büyük bir mesafenin katedildiğini ve bu yöndeki çabaların kısır çatışmalara kurban olmaması gerektiğini  söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)