BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYunan MB Başkanı'na baskın!----

Yunan MB Başkanı'na baskın!

Yunan MB Başkanı'na baskın!
17 Eylül 2016 - 08:00 www.finansgundem.com

Yunan MB Başkanı Sturnaras’ın evi basıldı. Hükümet baskının yolsuzlukla mücadele kapsamında yapıldığını söylese de Sturnaras-Çipras arasında görüş ayrılığı olduğu iddiaları gündemde

Komşu'da mali müfettişler Merkez Bankası (MB) Başkanı Yannis Sturnaras'ın evine baskın düzenledi. Baskının nedeninin başkan Sturnaras'ın eşi Lina Nikolopoulou'nun yönettiği Keelpno adlı "Hastalıkları Önleme Merkezi" ile ilgili yapılan mali araştırmalarla ilgili olduğu söyleniyor. Ülkedeki yolsuzluklara karşı mücadele kapsamında olduğu açıklanan baskında, mali müfettişler suç teşkil edecek herhangi bir usulsüzlüğe rastlamadı. Ülkenin parasını yöneten başkanın evine yapılan baskın Yunanistan'da büyük yankıya neden olmuş durumda. Merkez Bankası Başkanı Yannis Sturnaras'ın evinin Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile arasındaki görüş ayrılıklarından dolayı basıldığı iddiaları gündemde.

ATTİCA ÜYELERİNİ REDDETTİ

Sturnaras, SYRIZA hükümetinin ilk dönemlerinde uygulanan ekonomi politikalarını eleştirmişti. Önceki gün de başkan Sturnaras, SYRIZA hükumetinin himayesi altında bulunduğu öne sürülen Attica Bankası'nın yeni yönetim kurulu üyelerini reddetti. Bu olayın ardından Sturnaras'ın evine baskın düzenlenmesi, hükümet ile merkez bankası başkanı arasındaki görüş ayrılıklarını yeniden su yüzüne çıkardı. Attica Bankası, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) denetimi altında değil. Bu nedenle de diğer bankalara göre kredi verirken daha fazla manevra yapabiliyor. Attica'nın bu özerkliği hükümetin işine yarasa da ECB'ye hesap vermek zorunda olan Yunan Merkez Bankası'nın elini oldukça zorlaştırıyor.

'EŞİMİ KORKUTMAK İSTİYORLAR'

Sturnaras'ın eşi Lina Nikolopoulou, evlerine düzenlenen baskının eşini korkutmayı hedef aldığını iddia etti. Başkan Sturnaras ise baskından sonra Başbakan Aleksis Çipras'ı telefonla arayarak izahat istedi. Çipras ise baskından haberi olmadığını söyledi.

YUNAN BASINI 'İNTİKAM' DEDİ

Çipras-Sturnaras arasındaki görüş ayrılıklarından yola çıkan Yunan basını, hükümetin Attica Bankası için gösterdiği yönetim kurulu üyelerini Sturnaras'ın reddetmesi üzerine intikam için evine baskın düzenlendiğini yazdı.

ZAPYON SARAYI İŞGAL EDİLDİ

Yunanistan 'da kemer sıkma politikalarını protesto eden grup, başkent Atina'daki Zapyon Sarayı'nı kısa süre işgal etti. Yunanistan Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) üyesi göstericiler ve bir grup emeklinin işgali, bazı bakanların da katılacağı toplu iş sözleşmelerine ilişkin sempozyumun ertelenmesine yol açtı. Sarayın çevresinde toplanan yüzlerce kişi, "Kirli ellerinizi maaşlarımızdan çekin" ve "İşçi boyun eğme, hakkını alacaksın" sloganları attı. Grup, yaklaşık 3 saatlik işgalin ardından dağıldı.
Yannis Sturnaras, Haziran 2014'te göreve gelmişti. Atina Üniversitesi'nde ekonomi profesörlüğü yapmış bir isim. Avrupa Birliği'nin Ekonomi ve Parasal İşler Heyeti Üyesi de olan Sturnaras, Andonis Samaras'ın başkanlığındaki koalisyon hükümetinde Maliye Bakanlığı (2012- 2014) yaptı.

Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)