BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan basını, NATO'nun teknik görüşme açıklamasını yalanladı----

Yunan basını, NATO'nun teknik görüşme açıklamasını yalanladı

Yunan basını, NATO'nun teknik görüşme açıklamasını yalanladı
03 Eylül 2020 - 21:47 www.finansgundem.com

Yunanistan'da yayınlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre Yunan diplomatik kaynaklar, NATO'nun 'Türkiye ve Yunanistan teknik görüşmelere başlamayı kabul etti' açıklamasını yalanladı

Kathimerini gazetesine konuşan Yunan diplomatik kaynaklar, Doğu Akdeniz'deki gerilimi azaltmak amacıyla NATO aracılığıyla Türkiye ile Yunanistan arasında teknik görüşmelere başlanmasının Ankara ve Atina hükümetlerince kabul edildiğine dair haberleri yalanladı.

Söz konusu Yunan kaynak, "(NATO Genel Sekreteri Jens) Stoltenberg'in gerilimi azaltmak için NATO içerisinde mekanizmalar kurulması niyetini dikkate alıyoruz. Ancak gerilimin azaltılması ancak tüm Türk gemilerinin Yunan kıta sahanlığından derhal çekilmesiyle mümkün" ifadelerini kullandı.

​NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını bildirmişti. 

Stoltenberg, yazılı açıklamasında, "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı" ifadesini kullanmıştı.

NATO: Türkiye ve Yunanistan teknik görüşme yapacak

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Navtex açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)