BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankalarından büyük kaçış başladı----

Yunan bankalarından büyük kaçış başladı

Yunan bankalarından büyük kaçış başladı
04 Şubat 2015 - 20:38 www.finansgundem.com

Yüksek vergilerin yolda olduğu söylentileriyle bankalardan çıkışlar hızlanırken, bir işadamı Güney Kıbrıs gümrüğünde 500 bin Euro ile yakalandı.

Bir Yunan iş adamı Güney Kıbrıs gümrüğünde üzerinde 500 bin Euro ile yakalandı. Devlet radyosunun haberine göre iş adamı parayı Güney Kıbrıs'a 200 ve 500 Euro'luk banknotlar halinde soktu. 

KIBRIS PARAYI KABUL ETMEYİNCE...
Burada parayı Kıbrıs bankalarına yatırmaya çalıştı ancak bankalar kaynağı ile ilgili herhangi bir belge sunulmadığı için bu parayı kabul etmedi.

Habertürk'ün haberine göre, Güney Kıbrıs'ta umduğunu bulamayan iş adamı Atina'ya dönmek üzere havalimanına gittiğinde üzerinde yüklü bir meblağ taşıdığı farkedildi ve gözaltına alındı. Güney Kıbrıs kanunlarına göre ülkeye girişte 10 bin Euro ve üzerindeki miktarların gümrükte beyan edilmesi gerekiyor.

BANKALARDAN KAÇIŞ BAŞLADI
Konuyla ilgili açılan soruşturma devam ettiği için iş adamının neden böyle bir transfere kalkıştığı açıklanmadı ancak bu haber Yunan kamuoyu için aslında hiç de şaşırtıcı olmadı. Yeni iktidara gelen Aleksis Çipras liderliğindeki Syriza'nın zenginlere yüksek vergiler getirmesi bekleniyor.

Bu nedenle Yunan bankalarından son iki ayda büyük bir kaçış başladı. Yunan bankalarındaki hesaplardan Aralık ayında 3 milyar Euro çekildi. Bu rakamın geçen ay 8 milyar Euro'ya ulaştığı tahmin ediliyor. Yeni vergilerden kaçmak isteyen 1 milyon Euro ve üzerinde serveti bulunanlar bu kaçışta baş rolü oynuyor. Bu nedenle Yunan basını 500 bin Euro'yla yakalanan iş adamının da 'kaçışın bir parçası' olduğunu iddia etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)