BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankalarındaki baskı arttı----

Yunan bankalarındaki baskı arttı

Yunan bankalarındaki baskı arttı
07 Temmuz 2015 - 08:28 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarının likidite imkanı için belirlediği teminat koşullarını sıkılaştırma kararı aldı

Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarının likidite imkanı için belirlediği teminat koşullarını sıkılaştırma kararı aldı.
 
Banka, likidite imkanının büyüklüğünü ise değiştirmedi. AMB, Yunan bankalarına sağlanan Acil Likidite Desteği (ELA) miktarını değiştirmeyerek 26 Haziran 2015 tarihindeki seviyede tutulması kararı aldı.
 
AMB'nin Yunan bankalarına ELA sağlanması kararına ilişkin açıklamasında "AMB Yönetim Konseyi, Yunanistan Merkez Bankası'nın bir teklifini görüştükten sonra Yunan bankalarına sağlanan ELA'yı 26 Haziran Cuma günkü kararlaştırılan seviyede devam ettirme kararı aldı" denildi.
 
ELA'nın yalnızca yeterli teminat karşılığında temin edilebileceği belirtilen açıklamada, "Yunanistan'ın finansal durumu Yunan bankaları üzerinde etkiye sahip çünkü bankaların ELA'da kullandıkları teminat, önemli ölçüde hükümet bağlantılı varlıklara dayanmaktadır.
 
Bu bağlamda, Yönetim Kurulu bugün Yunanistan Merkez Bankası tarafından ELA için kabul edilen teminatlarda kesinti (haircut) düzenlemesi yapılmasına karar verdi" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada, Yönetim Konseyi'nin finansal piyasalardaki durumu, para politikası duruşundaki potansiyel etkileri ve Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarı için risk dengesini yakından izlediği ve yetkisi dahilinde bulunan tüm enstrümanları kullanmaya kararlı olduğu vurgulandı.
 
Öte yandan, AMB'nin Yunan bankalarına sağladığı ELA tavanı yaklaşık 89 milyar Euro seviyesinde bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)