BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankalarında 11 yılın en kötü rakamı----

Yunan bankalarında 11 yılın en kötü rakamı

Yunan bankalarında 11 yılın en kötü rakamı
26 Haziran 2015 - 21:37 www.finansgundem.com

Temerrüt riskinin artması ile birlikte Yunan bankalarının mevduatları hızla azaldı ve 11 yılın en düşük seviyesine geriledi

Yunanistan'ın temerrüde düşme riskinin artması ile bankacılık sektöründe yüksek düzeyde mevduat çıkışları yaşanıyor. Yunanistan Merkez Bankası tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, mevduatların Mayıs sonu itibarıyla 3.8 milyar euro düşerek 129.9 milyar euroya gerilediği ifade edildi. Mevduatlar Kasım 2014’ten bu yana yüzde 21 oranında eridi.

Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalacağına ilişkin belirsizlikler, Yunan bankalarına ilişkin sermaye kontrolleri gerçekleşeceği endişesini beraberinde getiriyor.

Euro Grubu görüşmelerinde, Bloomberg’in aktardığına göre kreditörlerin, Yunanistan’a 5 ay erteleme ve 15.5 milyar euro (17.3 milyar dolar) kredi teklifinde bulunduğu ancak Yunanistan'ın 15.5 milyar euroluk kurtarma planı uzatma teklifini kabul etmediği belirtildi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunan bankalarına sağlanan Acil Durum Likidite Yardımı’nın (ELA) mevcut seviyesinde Cuma günü aldığı karar ile değişiklik yapmadı.

Öte yandan AMB tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporda, Yunanistan krizinde bir anlaşma sağlanamaması durumunda diğer Euro Bölgesi ülke tahvil faizlerinin artabileceği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)