BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaların tahvil ihracı sınırlandı----

Yunan bankaların tahvil ihracı sınırlandı

Yunan bankaların tahvil ihracı sınırlandı
25 Mart 2015 - 07:29 www.finansgundem.com

AMB, Yunan bankalarının kısa vadeli ülke tahvili varlıklarını artırmalarını engellediği belirtiliyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB), konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Yunanistan’ın ödeme gücü ile ilgili endişelerle birlikte Yunan bankalarının kısa vadeli ülke tahvili varlıklarını artırmalarını engelledi.

AMB’nin Yönetim Kurulu’nun, merkez bankasının denetim kolu tarafından sunulan teklifi onayladığı belirtildi. Söz konusu teklif, Yunan bankalarının daha fazla Hazine tahvili satın almasına hukuki olarak engel getiriyor. Bir haftadan kısa bir süre önce AMB, Yunanistan ve kreditörleri arasındaki politik görüşmelere daha fazla zaman veren benzer bir önlemi durdurmuştu. Konunun kamuya açık olmaması nedeniyle bildi veren kaynaklar isimlerinin açıklanmasını istemediler.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Euro Bölgesi’nin üst düzey yetkilileri ile bir araya geldi. Aralarında AMB Başkanı Mario Draghi ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in de bulunduğu yetkililer, Yunanistan’ın Avrupalı ortaklarından daha fazla finansal yardım alabilmesi için kapsamlı bir politika önlemleri listesi sunmasını kabul ettiler. Banka fonlamasına giden yolu bloke etmek kreditörlerin kabul edebileceği ekonomik reformları sunması yönünde Yunanistan üzerinde baskıları artırıyor.

Euro Bölgesi maliye yetkilileri Çarşamba günü Yunanistan ile ilgili süreci tartışmak için görüşecekler. Yunanistan’ın Nisan başında likiditesinin biteceği endişeleri sürüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)