BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaları yardım bekliyor----

Yunan bankaları yardım bekliyor

Yunan bankaları yardım bekliyor
03 Temmuz 2015 - 08:46 www.finansgundem.com

Yunan bankaları, Pazartesi günü AMB’den likidite enjeksiyonu gelmesini ümit ediyor

Yunanistan’ın bankacılık sistemi, Pazar günü yapılacak referandumun sonucunun netleşmesi ile birlikte taze bir likidite enjeksiyonuna ihtiyaç duyabilir. Bu durum Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) “tamam ya da devam” kararı vermeye zorlayabilir.

Konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere göre, Yunanistan’ın sermaye kontrolleri uygulaması ve mevduat sahiplerine ATM’lerden günlük 60 euro (67 dolar) çekme izni verilmesine rağmen likidite rezervleri muhtemelen sadece Pazartesi gününe kadar dayanabilecek. AMB politika yapıcıları, aynı gün Yunan bankalarına sağlanan Acil Durum Likidite Yardımı’nın (ELA) seviyesini gözden geçirmeyi planlıyor. AMB, bankacılık sistemine sağladığı yardımın üst limitini, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın kreditörlerle müzakereleri sonlandırmasının ardından sabit tutmuştu.

Yunan halkı referandumda kreditörlerin teklifini reddederse Yunanistan politik olarak desteklenebilecek bir programdan uzaklaşacak. AMB’nin bankalarının çökmesini önlemek için ne yapacağı henüz belli değil.

Malta Merkez Bankası Başkanı ve AMB Yönetim Kurulu Üyesi Josef Bonnici, “Sonuçta Yunan bankalarının sahip olduğu teminat halkın neye karar vereceğine bağlı. Teminat çökerse, ELA’yı alma imkanı kalmaz. Yunan halkı zor bir zamandan geçiyor. Hiçbir ülke bankacılık sistemi olmadan hayatta kalamaz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)