BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaları krizi henüz atlatmadı----

Yunan bankaları krizi henüz atlatmadı

Yunan bankaları krizi henüz atlatmadı
21 Temmuz 2015 - 08:57 www.finansgundem.com

JPMorgan, Yunan bankalarındaki batık kredilere dikkat çekti

JPMorgan’ın Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki akış ve likidite takımı Yunan bankaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yayımlanan rapora göre Yunan bankalarının görünümü son günlerde dramatik bir şekilde iyileşti. Ancak analistler kara bulutların hala varlıklarını sürdürdüğünü belirtiyor. Analistler, Yunan bankacılık sisteminde yıllardır sorun teşkil eden batık kredilere dikkat çekiyorlar. Batık kredilerin total kredilere oranı şu an yüzde 34 seviyesinde. 2007’de bu oyan yüzde 4.6 seviyesindeydi. JPMorgan analistleri bu oranın daha da yükselebileceği ifade ediyorlar.

Sermaye kontrollerinin beklenmedik bir yan etkisi olduğunu belirten analistler, şirketler gibi büyük Yunan mevduat sahiplerinin parayı bankalarda tutmak yerine kredilerini ödediklerini ve banka hesaplarında para tutma riski almadıklarını ifade ettiler. Bu da Yunan bankacılık sistemindeki batık kredi seviyesinin baskılanmış olabileceğine işaret ediyor.

Analistlere göre bankaların yeniden açılması ve acil durum fonuna erişim sağlanması ile birlikte batık kredilerin yeniden artışa geçip geçmeyeceği büyük bir soru işareti teşkil ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)