BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaları 2019'da sıkıntı mı çekecek?----

Yunan bankaları 2019'da sıkıntı mı çekecek?

Yunan bankaları 2019'da sıkıntı mı çekecek?
28 Aralık 2018 - 08:46 www.finansgundem.com

Yunanistan sistemindeki bozulma nedeniyle artan harcamalar ve azalan gelirler bankaların üzerinde baskı oluşturabilir

Almanya'da yayınlanan Handelsblatt gazetesi, 2019 yılının Yunanistan bankaları için kritik olacağını savundu ve bu bankaların karşı karşıya oldukları büyük zorlukların yakın bir zamanda iyileşeceğini dair işaret bulunmadığını bildirdi.
Yunanistan'ın sistemsel açıdan önemli 4 bankasının artan harcamalar ve azalan gelirler ile karşı karşıya olduklarına işaret eden Handelsblatt, 4 bankanın net karlarına faiz gerilerinin katkısının yüzde 75'den 9 ayda yüzde 14'e gerilediğini, aynı dönemde faaliyet harcamalarının yüzde 3,5 arttığını belirtti, Eylül sonu itibariyle bankaların toplam zararlarının 2017'ye göre neredeyse iki kat artarak 151 milyon euro seviyesine ulaştığına dikkat çekti.
Bankaların 2019'da istikrara kavuşmamalarının Yunanistan'ın borçlanma için piyasalara dönmesini daha zorlu hale getireceğini ve en kötü senaryoda Yunanistan'ın yeniden bir kurtarmaya ihtiyaç duyacağını savunan Handelsblatt, Yunan bankalarındaki sorunlu kredilerin tüm Euro Bölgesi için risk olduğunu vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)