BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan bakandan erken seçim açıklaması----

Yunan bakandan erken seçim açıklaması

Yunan bakandan erken seçim açıklaması
16 Temmuz 2015 - 23:32 www.finansgundem.com

Yunanistan İçişleri Bakanı Vuçis, Yunanistan'da bu yılın Eylül veya Ekim ayında erken seçim olması büyük olasılık olduğunu bildirdi.

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, Radikal Sol Koalisyon Partisi (SYRIZA) içinden bir grup milletvekilinin hükümetin meclise sunduğu "kapsamlı reform paketi yasa tasarısına karşı oy kullanmaları nedeniyle bu yılın "Eylül veya Kasım ayında erken seçime" gidilebileceğini söyledi. 

Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (SYRİZA) radyosuna konuşan Vuçis, Yunanistan Parlamentosu, Avro Bölgesi liderlerinin, hükümete "86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi" karşılığında ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısının Yunanistan meclisinde kabul edilmesini değerlendirdi.

Vuçis, "Bu yılın Eylül veya Ekim ayında erken seçimin olması büyük olasılık. Bu gelişmelere bağlı. Hükümet içinde, gelişmeler konusunda ve genel olarak da kapsamlı bir değerlendirme olacak. Erken seçime gitsek bile, kreditörlere verdiğimiz taahhütleri yerine getirmek ve onlarla anladığımız programları uygulanması için yetki arayacağız" ifadesini kullandı.

SYRİZA oylamada 39 fire verdi
Yunanistan Parlamentosu,  dün gece yarısından sonra yapılan oylamada, Avro Bölgesi liderlerinin, hükümete "kurtarma paketi" için ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısını hükümet ve muhalefet partilerinden 229 milletvekilinin "evet" oyuyla kabul etmişti.

300 sandalyeli parlamentoda 299 milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 64 milletvekili "hayır" oyu kullanırken, 6 milletvekili ise çekimser kaldı.  Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın partisi SYRİZA kurtarma paketinin oylamasında toplamda 39 fire verdi. Eski maliye bakanı Yanis Varoufakis, Enerji Bakanı Panayiotis Lafazanis, Savunma Bakan Yardımdıcısı Kostas İsihos, Sağlık Bakan Yardımcısı Dimitris Stratulis başta olmak üzere SYRİZA'den 32 milletvekili hayır, altı milletvekili çekimser, bir milletvekili de oylamada bulunmadı. Önümüzdeki günlerde başbakan Çipras'ın kabine de değilşiklik yapması bekleniyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)