BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunan Bakan Dendias'tan küstah sözler----

Yunan Bakan Dendias'tan küstah sözler

Yunan Bakan Dendias'tan küstah sözler
23 Mart 2021 - 00:26 www.finansgundem.com

Avrupa'nın Türkiye'yi bir 'sorun' olarak gördüğünü söyleyen Yunan Bakan Dendias, AB ülkelerine Borrel’in Türkiye raporundaki eksiklikleri göstermeye hazırlanıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine, Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in Türkiye raporundaki eksikliklere işaret edeceklerini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN İHLALLERİNE ATIF YOK"

Dendias, Brüksel’deki AB dışişleri bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Rapor prensip olarak olumlu, çünkü Türkiye’yi doğru bir biçimde tüm Avrupa için bir sorun olarak tanımlıyor ve Türkiye’nin davranışının Avrupa Birliği için yarattığı sorunları vurguluyor. Elbette eksiklikler de var. Mesela, casus belli ve Türkiye’nin ihlallerine atıf yok” ifadesini kullandı.

"AVRUPA, TÜRKİYE'Yİ SORUN OLARAK GÖRÜYOR"

Ayrıca Maraş ve uluslararası deniz hukukuna yönelik ihlallerle ilgili rapordaki ifadelerin “net olmadığını” belirten Dendias, “Konseydeki görüşme sırasında bu eksikliklere dikkat çekeceğim. Ama olumlu olanları da akılda tutmalıyız, zira Avrupa Türkiye’yi sorun olarak görüyor ve açık bir şekilde Türkiye’ye yönelik, kabul edilemez ihlallere dönmesi durumunda, yaptırım kabul etme fırsatını içeren olumlu tedbirler içeren olumlu tedbirler sunuyor” diye konuştu.

Yunan Bakan Dendias, Çavuşoğlu ile görüşmek istediğini açıkladı

 

Yunanistan'dan 'Türkiye' kararı!

 

Yunanistan'ın başı yeni korona dalgasıyla dertte

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)