BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYükseköğretim kurumları için katkı payları değişmedi----

Yükseköğretim kurumları için katkı payları değişmedi

Yükseköğretim kurumları için katkı payları değişmedi
07 Temmuz 2018 - 11:38 www.finansgundem.com

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, yükseköğretim kurumlarında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında, öğrenci ve devlet katkısı olarak alınacak paylar bir önceki yılla aynı kaldı

Yükseköğretim kurumlarında 2018-2019 eğitim-öğretim yılında cari  hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı olarak alınacak katkı payları ve öğrenim  ücretlerinin belirlenmesine dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de  yayımlandı. 

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ilgili sayılı yazısı üzerine,  2018-2019 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarının cari hizmet  maliyetlerine birinci öğretim ile açık öğretimde devlet ve öğrenci tarafından  yapılacak katkı payı ile ikinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencilerinin öğrenim  ücreti tutarları açıklandı. Buna göre, öğrenci ve devlet katkısı miktarları bir  önceki yıla göre değişmedi.

Yükseköğretim programlarına kayıt yaptırma ya da yenileme sırasında,  Engelliler Hakkında Kanun ve "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere  Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" uyarınca, engelli olduğuna  dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken  öğrenim ücreti tutarlarından, program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı  sınırlaması olmaksızın engellilik oranı kadar indirim yapılacak.

Ayrıca, birinci öğretim ve açık öğretim programlarına devam eden veya  yeni kayıt yaptıran öğrencilerden program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı  sınırlaması olmaksızın öğrenci katkı payı alınmayacak.

Engelli olduğu halde, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına ilişkin kayıt  yaptırma veya kayıt yenileme sırasında, engelli olduğuna dair raporu ibraz  edemeyen öğrencilere, ilgili belgeyi ibraz ettiği tarihte, bu eğitim-öğretim  yılına ait ödedikleri öğrenim ücretlerinden engellilik oranı kadar yapılacak  indirim tutarı veya öğrenci katkı payı tutarı, ret ve iadeler kaleminden iade  edilecek.

Öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında  kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenecek.

Süresi içinde katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenler ile  mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler,  o dönem için kayıt yaptıramayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)