BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYüksek riskli kredilerde artış bekleniyor----

Yüksek riskli kredilerde artış bekleniyor

Yüksek riskli kredilerde artış bekleniyor
07 Mayıs 2020 - 10:32 www.finansgundem.com

Bank of America liderliğindeki bankalar, pandemi krizinin başlamasından itibaren riskli kredi taleplerinde rekor artış bekliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın da dahil olduğu ABD’li bankalar, pandeminin ardından tam güç kazanmak isteyen yatırımcı iştahının bir sonucu olarak daha önceden borçlu olanların aldığı kredilerde (Leveraged Loan) rekor artış bekliyor.

Royal Bank of Canada ve Barclays gibi bankalar ayrıca teknoloji şirketleri olan Xperi ve TiVo’nun birleşmesi için 1,1 milyar dolarlık sendikasyon kredisine başlayabilir. Plan piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Kredinin BB aralığında derecelendirme alması bekleniyor. Daha önceden kredi derecelendirme oranları düşük olan kurumlara yüksek miktarlarda kredi vermeyen bankalar krizle birlikte kurallarını gevşetmiş gözüküyor.

ABD’nin daha önceden borçlu olanların aldığı krediler (Leveraged Loan) kriz ile birlikte Nisan ayında 10 milyar dolardan fazla artsa da hacim oldukça düşük kaldı.

Ortalama kredi fiyatları da Mart ayındaki seviyesinin yaklaşık 10 sent altında işlem görüyor. Geçtiğimiz Salı günü 85 sentte kapattı. Xperi’ye sunulması beklenen kredi krizin başından beri en yüksek getirili kredi olması bekleniyor.

Bankaların krizle birlikte derecelendirme yelpazesini düşürmesi krizden etkilenen kurumların likidite sağlanarak hayata döndürmesi açısından büyük önem teşkil ediyor.

Bankaların 2020 yılı ilk 3 aylık dönemi kar ve zararları

ABD'de kredi kullanımını kolaylaştıracak tedbir

BOE değişiklik yapmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)