BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek profilli 2 DEAŞ'lı ABD tarafından Suriye'den çıkarıldı----

Yüksek profilli 2 DEAŞ'lı ABD tarafından Suriye'den çıkarıldı

Yüksek profilli 2 DEAŞ'lı ABD tarafından Suriye'den çıkarıldı
10 Ekim 2019 - 06:22 www.finansgundem.com

ABD, YPG'nin kontrolündeki bölgede tutulan ve İngiltere vatandaşı olduğu belirtilen yüksek profilli 2 DEAŞ'lı teröristi Suriye dışına çıkardı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik harekat başlattığı sırada, ABD ordusu Suriye Demokratik Güçleri’nin gözetiminde tutulan iki yüksek profilli DEAŞ militanını Suriye dışına çıkararak kendi gözetimine aldı.

Reuters haber ajansına konuşan ancak adını vermeyen Amerikalı bir yetkili iki DEAŞ militanının güvenli bir yerde tutulduğunu söyledi ancak başka ayrıntı vermedi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye yönelik harekatının gündeme gelmesiyle YPG denetimindeki bölgede bulunan kamp ve cezaevlerinde tutulan DEAŞ üyelerinin akıbeti tartışma konusu olmuştu.

ABD Başkanı Trump DEAŞ mahkumlarından artık Suriye’ye harekat başlatan Türkiye’nin sorumlu olacağını söylemişti.

İNGİLİZ VATANDAŞLARI

Reuters haber ajansına konuşan bir başka Amerikalı yetkili de Suriye’den çıkarılan DEAŞ üyelerinin “The Beatles” takma adlı İngiliz DEAŞ savaşçılarından oluşan gruba mensup olduklarını doğruladı. Bu gruba mensup DEAŞ savaşçıları terör örgütünün rehin aldığı Batı ülkelerinin vatandaşlarının öldürüldüğü propaganda videolarında yer almıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’a Çarşamba günü Beyaz Saray’da bir ödül töreni sırasında Türkiye’nin Suriye operasyonuna ilişkin soruları cevaplarken bölgede tutulan DEAŞ mahkumlarının kaçma ihtimali soruldu.

Trump bir grup DEAŞ savaşçısının Suriye’den çıkarıldığını söyledi ancak sayı vermedi. DEAŞ mahkumlarının kaçma ihtimali konusundaki bir soruya da “Avrupa’ya kaçacaklar. Oraya gitmek isteyecekler. Evlerine gitmek istiyorlar. Ama Avrupa onları bizden almak istemedi. Onlara verebilirdik. Onlar da bunları yargılayabilir, istediklerini yapabilirlerdi” yanıtını verdi.

Başkan Trump DEAŞ’in coğrafi olarak Suriye’de yenilgiye uğratılmasının ardından Suriye Demokratik Güçleri’nin gözetiminde tutulan yabancı savaşçıların geldikleri ülkelere gönderilmeleri gerektiğini savunmuş, bunun için de Avrupa ülkelerine kendi vatandaşı olan yabancı savaşçıları alarak yargılamalarını talep etmişti. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)