BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek kar vaadiyle kurulan sistem çöktü, binlerce mağdur var----

Yüksek kar vaadiyle kurulan sistem çöktü, binlerce mağdur var

Yüksek kar vaadiyle kurulan sistem çöktü, binlerce mağdur var
31 Temmuz 2022 - 22:28 www.finansgundem.com

Yüksek kar vaadiyle Balıkesir'de kurulan ve kısa sürede birçok ile yayılan Turgo Shared sistemi çöktü. Haberin duyurulmasının ardından mağdurlar soluğu karakolda aldı.

Balıkesir’de iddiaya göre, kendisini Japonya merkezli bir firmanın temsilcisi olarak tanıtıp, güven sağlayan ve emekli polis memuru olduğu öğrenilen G.T., online Turgo Shared sistemini kurdu.

Sistem üzerinden 174 dolardan başlayan fiyatlarla giriş yapan üyelere 20 gün içerisinde yatırdıkları ana parayı geri alma güvencesi sağlandı ardından da düzenli olarak ödeme yapılacağı belirtildi.

Balıkesir merkezli sistem kısa sürede Türkiye’de çok sayıda ile yayıldı ve sistem binlerce üyeye ulaştı. İlk olarak üyelere sistem üzerinden bisiklet almaları gerektiği, bu bisikletlerin başkaları tarafından kiralandıkça para kazanacakları belirtildi.

ÇOK SAYIDA DEVLET MEMURU SİSTEMDE

Sisteme olan talep arttıkça kiralandığı söylenen bisikletlere, değeri 800 bin TL’yi bulan lüks otomobiller de eklendi. Sisteme giriş yapmak için gerekli olan davet kodunu gönderen kişilerin de para kazanmasıyla hızla yayılan sisteme, çok sayıda devlet memurunun giriş yaptığı, üyelerle iletişimin Whatsapp grupları üzerinden kurulduğu öğrenildi.

Sistemi bir süre daha devam ettiren G.T., dün sitenin giriş panelinde yer alan paylaşımda temsilcisi olduğunu söylediği şirketin Türkiye piyasasından çekildiğini belirtti.

MAĞDURLAR ŞİKAYETÇİ OLDU

Kendisine ulaşamayan ve dolandırıldığını anlayan mağdurlar G.T. hakkında polise şikayetçi oldu. Öte yandan, para kaybeden mağdurlardan biri G.T.’nin Balıkesir’de bulunan işletmesinin camlarını taşla kırdı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, yakalanan G.T. bugün gözaltına alındı.

G.T., sistemin üyelerine kendisinin de mağdur edildiğini belirten bir mesaj iletti. G.T. mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlarım, kardeşlerim artık işin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu gece yapılan açıklamada Aileena (söz konusu Japon şirket) Türkiye piyasasından saldırıdan ötürü çekildiklerini bildirdiler ve o zamandan bu yana mesajlarıma hiçbir şekilde geri dönüş alamadım.

Biliyorum ki sistemde kazananlar da kaybedenler de var. Fakat platforma para aktarımı platformdan herkesin kripto cüzdanlarına aktarılan paralarda platform yetkilileri tarafından yapılmaktaydı.

Aileena, zararın karşılanması konusunda yazdığım mesajların hiç birisine bu saate kadar dönüş yapmadı. Sizlerden tek ricam hiçbir şekilde kimse kimseye kırıcı ve tehditkar davranışlarda bulunmasın çünkü sistemde herkes mağdur durumda.

SİSTEME KREDİ ÇEKEREK GİRDİ

Sisteme dahil olan ancak az bir zararla sistemden çıktığını dile getiren mağdurlardan Hüseyin D., şu ifadeleri kullandı;

"Bize Japonya’dan bisiklet kiralandığını ve bu şekilde kazanç sağlandığını söylediler. İşlemin 21 günde tamamlandığını ve daha sonra kara geçildiği bilgisi verildi. Eğer altındaki biri araba alırsa yaklaşık 2 bin 500 lira kazandırıyor. Benim şu an bin lira kadar bir zararım var.

Benim altımdakiler arasında bir arkadaşım var. Kendisi engelli. Borçlarını kapatmak için kredi çekti ve sisteme giriş yaptı. Şu an 64 bin lira kadar zararda. Çok sayıda mağdur var.

Bütün sorumlu G.T.’dir. Ben ilk başta 3 bin 600 liraya bir bisiklet aldım. 10’uncu günde baktım kazanç getiriyor. Elektrikli bisiklet de aldım sonra. 11 bin 500 lira kadar para yatırdım. 10 bin 500 lira geri aldım. Sonra sistemin siber saldırıya uğradığı söylendi. Panik yapılmamasını, sistemin normale döneceğini söylediler.

Sistem düzeldi ve herkese bir tur ödeme yaptılar. Ondan sonra sistemi kapattılar. Cumartesi günü biriken bütün paranızı alacaksınız dediler ama bir daha ulaşamadık. Ben konuyla ilgili şikayetçi olmadım ama çok sayıda şikayetçi var."

Bodrum'da 'pinokyo' vurgunu: 4 gözaltı

 

Özel okulda 3 milyonluk muhasebeci vurgunu

 

İngiliz şirketten Türkiye'de 200 milyon dolarlık vurgun

 

Araç kiralamak istedi, 9 bin 200 lira dolandırıldı

 

Dolandırıcıların son kurbanı ünlü profesör oldu!

 

Tarihin en büyük dolandırıcılığı: 'Kripto Kraliçe'yi bulana 100 bin dolar ödül!

 

Dolandırıcılık operasyonunda 4 zanlı tutuklandı

 

Sigortacı, böyle dolandırmış

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran01 Ağustos 2022 09:33

    Denetim yok diye bir şey yok!  Her kurulan şirketin başına devlet bir denetçi gönderemez.  Netice de şirket statüsü almak çok zor değil.  Araç kiralama olarak kurulmuş!  Normal şartlarda dahi ticaret risk içerir!  İflas ta edebilir. Peki sen vatandaş göz göre göre niye bulaşıyorsun incelemeden araştırmadan?   Çünkü kolayına geliyor! Ayrıca denetin muhakkak vardır da zamana yayılan bir konu!  Bu zaten zamanından önce tırt olmuş.  Ben daha adını duymadığım Çiftlikbank ın binlerce üyesi ve mağduru oluyor!  Kardeşim ne zaman duydun ne zaman bulaştın?  Neyine güvenip te o kadar parayı teslim ettin.  Bu ülkede yarım asırdan fazla  bu işleri yapanlar var bunların fazlalığı ne diye  düşünmek mantık yürütmek neden yok. Güya bunlar çok uyanık tipler ya. Canı yandı mı nerde bu devlet?  

  • KILIÇ01 Ağustos 2022 07:50

    türkiyede sorunun kaynagı denetim yok yani dolandırıcıya istedigin kadarı  dolandır anlayışı olunca piyasa dolandırıcısı patronlar işin uzmanı vurguna doymuyor .çark yemleme sistemine dönüşüyor.kurumlarda güven kalmıyor şikayetçiler suçlu ,magdurlar zalim, dolandırıcılar haklı oluyor.

  • ZÜBÜK01 Ağustos 2022 12:22

    herkes kolay yoldan para kazanmaya çalışırsa olacak olan budur zaten. Kimse bedava peynirin fare kapanında olabileceğini düşünmüyor. Örneğin  BDDK, EPDK, SPK gibi kurumlar eliyle sektörel denetim yapılır. Denetim dediğin legal işlere yapılır. Legal olmayan işlerin denetimi şikayet ile olur ona da savcılık vasıtasıyla ve polis jandarma eliyle araştırma yapılarak dava açılır ve mahkemeler karar verir. Şikayeti olmayan bir işin denetimi de olmaz. Zübüklerin olduğu yerde çalışmadan emek vermeden kazanmak isteyen zübükler oldukça bu düzen devam eder.