BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYüksek faiz ve enflasyon hangi ülkeyi nasıl etkileyecek?----

Yüksek faiz ve enflasyon hangi ülkeyi nasıl etkileyecek?

Yüksek faiz ve enflasyon hangi ülkeyi nasıl etkileyecek?
04 Temmuz 2022 - 08:33 www.finansgundem.com

Japon bankacılık devi Nomura, büyük ekonomilerin çoğunun gelecek 12 ayda resesyona girmelerini bekliyor.

Hızla yükselen enflasyon sonrası, merkez bankalarının para politikalarında sıkılaşmaya gidiyor oluşu, resesyon ihtimalini artırırken, piyasalar da bundan derin bir biçimde etkileniyor.

Son olarak Japonya'nın en büyük yatırım şirketi Nomura Holdings, sıkılaşan hükümet politikalarının ve artan yaşam maliyetlerinin küresel ekonomide büyümenin yavaşlamasına yol açmasına bağlı olarak birçok büyük ekonominin gelecek 12 ayda resesyona gireceklerini savundu.

2023'te faiz indirimleri geri gelebilir

Nomura, ABD ile birlikte Avustralya, Euro Bölgesi, Güney Kore, İngiltere, Japonya ve Kanada'nın gelecek yıl resesyona girmelerini beklediğini ortaya koydu.

Merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alma kredibilitelerini yeniden tesis etmek için para politikasında sıkılaştırma yönündeki adımlarında büyümeyi kurban etme pahasına aşırıya kaçabileceklerini öngören Nomura, merkez bankalarının 2023'te faizleri indirmeye başlayacaklarını da öne sürdü.

Tahmin edilenden daha derin resesyon riski bulunuyor

Nomura raporunda, "Dünya ekonomisinin senkronize şekilde büyümede yavaşlamaya girme işaretlerinin artması, ülkelerin toparlanma için ihracatta büyümeye artık bel bağlayamayacakları anlamına geliyor ve bizim resesyona girileceğini tahmin etmemizi teşvik ediyor" denildi.

ABD ve Euro Bölgesi ekonomilerinin 2023 yılında yüzde 1 daralacaklarını tahmin eden Nomura, faiz artırımlarının konut sektöründe krizi tetiklemesi halinde Avustralya, Güney Kore ve Kanada'da tahmin edilenden daha derin resesyon riski bulunduğunu vurguladı.

Nomura, Japonya'da ise BOJ'un devam eden destek politikasının etkisiyle daha ılımlı bir resesyon yaşanacağını öngördü.

Ünlü bankaların resesyon tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri de, Euro Bölgesi'nin Rusya'dan enerji arzının azalmasının da etkisiyle bu yılın son çeyreğinde ılımlı bir resesyona girmesini bekliyorlar.

Öte yandan, Goldman Sachs Group Faiz stratejistlerine göre ABD faiz piyasaları 2024 yılında bir resesyona girilmesi riskini düşük fiyatlıyorlar.

ABD doları-Japon yeni üzerinde aşağı yönlü baskı oluşabilir

 

ECB'den bankalara 'resesyon hesaplaması' talebi

 

Girişimciler ve küçük işletmeler resesyondan nasıl korunabilir?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)