BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYüksek enflasyon, sıkı para politikası----

Yüksek enflasyon, sıkı para politikası

Yüksek enflasyon, sıkı para politikası
04 Kasım 2013 - 11:56 www.finansgundem.com

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk, yüksek enflasyonun sıkı para politikası duruşunun süreceği beklentisini artırdığını söyledi

Anadolu Yatırım Araştırma Müdürü Gülizar Türk, beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon rakamının Merkez Bankası’nın fiyat istikrarı hedefi çerçevesinde sıkı para politikası duruşunu sürdürmeye devam edeceği beklentisini daha da artırdığını vurguladı. 
Araştırma Müdürü Gülizar Türk Foreks'e yaptığı açıklamada, Ekim enflasyonunun hem manşette hem de çekirdekte yükseldiğini söyledi.
Türk, Ekim ayı enflasyonu beklentilerin üstünde geldiğini, TÜFE’de değişimin aylık bazda %1,80 olurken, yıllık bazda %7,71 olduğunu kaydederek, beklentinin aylık bazda %1,34, yıllık bazda da %7,20 artması yönünde oluştuğunu hatırlattı. Türk, ÜFE’de de aylık değişimin %0,69, yıllık bazda ise %6,77 artış yönünde gerçekleştiğini ifade etti.
Manşet enflasyondaki yükselişin yanında öngörüleri dahilinde çekirdek enflasyon göstergelerinin de yükseliş eğilimini sürdürdüğünün görüldüğüne işaret eden Gülizar Türk, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 "Çekirdek enflasyon göstergelerinden H-Endeksi yıllık bazda %7,61’e yükselirken (Eylül’de %7,29), I-Endeksi de yıllık bazda %7,49’a yükseldi. Eylül’de %6,96 olmuştu.
Beklentilerin üstünde gelen Ekim ayı enflasyon verileri, Merkez Bankası’nın fiyat istikrarı hedefi çerçevesinde sıkı para politikası duruşunu sürdürmeye devam edeceği beklentisini daha da artırmıştır.
Gerek Orta Vadeli Program, gerekse de geçtiğimiz hafta açıklanan Enflasyon Raporu’nda %6,8’e revize edilen 2013 yıl sonu enflasyonuna ulaşana kadar MB’nin sıkı politika duruşunu devam ettireceği, geçtiğimiz hafta TCMB Başkanı Erdem Başçı tarafından da deklare edilmişti. Bugünkü enflasyon verisiyle önümüzdeki dönemde (TL’deki değer kaybının da devam etmesiyle) ek sıkılaştırma günlerinin arttığını ve akabinde ortalama fonlama maliyetinin yükseldiğini görebiliriz. 1 Kasım itibariyle TCMB-Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %6,31."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)