BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYüksek enflasyon, beklentiyi de yükseltiyor----

Yüksek enflasyon, beklentiyi de yükseltiyor

Yüksek enflasyon, beklentiyi de yükseltiyor
19 Ekim 2021 - 12:56 www.finansgundem.com

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Rehn, "Enflasyonun uzun süre yüksek kalması, beklentileri de yükseltir" açıklaması yaptı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Finlandiya MB Başkanı Olli Rehn, enflasyonun uzun süre yüksek kalmasının enflasyon bekleyişlerinin yükselmesi riskini de beraberinde getireceği uyarısında bulundu.

Euro Bölgesi'nde enflasyonda yaşanan yükselişi hala büyük ölçüde geçici görmekte olduğunu belirten Rehn, "Ancak bu yüksek enflasyon durumu çok uzun süre devam eder ise, enflasyon bekleyişleri üzerinde daha ciddi bir etki yapabilir. Hane halkları ve işletmeler enflasyon beklentilerini yükseltmeye başlarlar" diye konuştu.

Konuşmasında, enflasyonun geçici olduğuna yönelik kanıtların oldukça ikna edici olduklarını ve çekirdek enflasyonun hala bastırılmış olduğunu da belirten Rehn, çekirdek enflasyonun para politikası için önemli parametre olduğunu da vurguladı.

Rehn, ECB'nin enflasyondaki geçici yükselişe aşırı reaksiyon vermeme eğiliminde olduğunu ve ikinci tur etkilere yönelik büyük bir kanıt görmediklerini de ifade etti.

Hazine’den ihaleler öncesi ROT satışı

TL'deki değer kaybını kimse öngöremedi

Enflasyon hedefin gerisinde kalabilir

Enflasyon baskıları bitmeyecek!

Lagarde enflasyonun büyük oranda geçici olduğu görüşünü tekrarladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)