BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek CEO maaşının bir nedeni var----

Yüksek CEO maaşının bir nedeni var

Yüksek CEO maaşının bir nedeni var
19 Nisan 2022 - 15:22 www.finansgundem.com

Macron’un seçim kampanyaları kapsamında dile getirdiği yüksek CEO maaşları İngiltere’de memnuniyetle karşılandı

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Emmanuel Macron seçim kampanyaları kapsamında AB’nin yönetici maaşlarına kısıtlama getirmesini talep etti. Bu açıklama brexit sonrası büyük firmaların terk ettiği İngiltere için umut ışığı oldu.

CEO’ların yüksek maaş engelini delmek için şirket merkezlerini yeniden İngiltere’ye taşıyabilecekleri söyleniyor. Adam Simith Enstitü’sünden Tim Worstall tarafından kaleme alınan yazıda, AB’nin bu tür eylemlerinin İngiltere’de memnuniyetle karşılandığını belirtti. Bazı şirketlerin Londra’ya taşınmasının gündeme geleceğini belirten Worstall, Japon firmaları ile ABD firmalarının yöneticilerinin aldığı ücretleri ise şöyle yorumluyor:

Japon firmalar, ABD'deki muadilleri kadar kaliteli bir işgücünden yararlanıp Ar-Ge'ye yatırım yapmalarına rağmen, kazançları ABD’li firmalara göre çok düşük. Hatta yüzde 90 oranında gerisinde kalıyor. ABD’li firma yöneticileri bir anda büyük karlar elde edip kısa sürede zengin olmayı hayal ederek iş yapıyor. Japon firma yöneticileri ise daha düşük ücretlerle kurumların daha uçun ömürlü olmalarını sağlıyor.

 

Macron: Le Pen seçilirse savaş çıkar

 

Macron'un ikinci tur için kâbusu enflasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)