BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek Askeri Şura’nın gündeminde neler var?----

Yüksek Askeri Şura’nın gündeminde neler var?

Yüksek Askeri Şura’nın gündeminde neler var?
04 Ağustos 2021 - 07:28 www.finansgundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şura bugün toplanıyor. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir'e gitti. Şura gündeminde ordu yönetim kademesindeki emeklilik ve terfi dosyaları var.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri, toplantı öncesi Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Toplantıda albay ve generallerin terfileri ele alınacak. Görev süresi dolan general ve albaylar, emekliye sevk edilecek.

Toplantıdan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ilişkin bir karar çıkması beklenmiyor.

Orgeneral Güler, yaş haddinin yanı sıra görevdeki bekleme süresini de henüz doldurmadı.

"KUVVET KOMUTANLIKLARI DEĞİŞEBİLİR"

Ancak kuvvet komutanlıklarında değişiklikler yaşanabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl görev süreleri bir yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yaş haddini bu yıl dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın durumları Şura'da karara bağlanacak.

Şayet kuvvet komutanlıklarında herhangi bir emeklilik kararı alınırsa teamüllere göre yeni komutanlar da şu şekilde belirlenecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en kıdemli orgeneraller 1. Ordu Komutanı Musa Avsever ile 2. Ordu Komutanı Metin Gürak. Hava Kuvvetleri Komutanlığında Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında ise Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu kuvvet komutanlıklarının en kuvvetli adayları arasında bulunuyor.

SARIKLI AMİRAL DE GÜNDEMDE

Şura’da disiplin dosyaları da ele alınacak. O dosyalar arasında bir tarikat merkezindeki görüntüleriyle tartışılan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın dosyası da yer alıyor. Rütbesinde bekleme süresini dolduran ve terfi listesinde yer alan Mehmet Sarı hakkında idari soruşturma açılmıştı.

Sarı’nın emekliye sevk edileceği belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)