BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüksek alkollü içkilere zam----

Yüksek alkollü içkilere zam

Yüksek alkollü içkilere zam
18 Temmuz 2022 - 11:42 www.finansgundem.com

Alkollü içkilere 12 gün içinde ikinci zam geldi. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından Mey Diego ithal ürünlerde zam geldiğini açıkladı.

Asgari ücret zammının ardından ürünlere gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Son zam viski, votka, cin ve liköre geldi.

Sozcu.com.tr'nin haberine göre; Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, zam oranının ortalama yüzde 15-20 aralığında değiştiğini ifade etti.

Sene başından bu yana beşinci zam

Söz konusu fiyat artışları, sene başından bu yana beşinci zam olma özelliğini taşıyor.

Ocak ve mart ayındaki zamlardan sonra mayıs ayı ortasında bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12 ila yüzde 23 aralığında zam gelmişti. Temmuz ayı başında ise bir içki grubuna ait şarap bazlı içecekler ve bazı kokteyllerin fiyatları yüzde 40 oranında artmıştı.

Biraya da zam bekleniyor

Aybaş, geçen seneye kadar yılda bir kez ya da 6 ayda bir zamlanan alkol ürünlerinin bu sene itibarıyla neredeyse her ay zamlandığına dikkat çekti. Aybaş, “Gelen zamların hızına biz de yetişemez olduk” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aybaş, bu ay itibarıyla biraya da zam beklendiğini, ancak hem yapılacak zamların hem da zam oranlarının henüz netleşmediğini kaydetti.

Özgür Aybaş duyurdu: Alkole zam

 

Finlandiya, Rusya'dan alkollü içecek ithalatına yasak getirdi

 

Brüksel'de alkol yasağı genişletildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)