BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYüce Divan için kritik oylama günü!----

Yüce Divan için kritik oylama günü!

Yüce Divan için kritik oylama günü!
20 Ocak 2015 - 07:58 www.finansgundem.com

AK Partili 4 eski Bakan için Meclis Soruşturma Komisyonu'nun verdiği karar bugün Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak

 17-25 Aralık soruşturmasında isimleri geçen 4 eski Bakan için Meclis bugün son noktayı koyacak. Meclis Genel Kurulu’nda bugün yapılacak görüşmeyle, AK Partili eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceklerine karar verilecek.

BAŞBAKAN OYLAMADA OLMAYACAK

Meclis Soruşturma Komisyonu 4 AK Parti Bakan hakkında, “Yeterli şüphe oluşturan delil bulunamadığından Yüce Divan’a sevk edilmemeleri” yönünde bir rapor oluşturmuştu. Raporun Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi saat 15.00’te başlayacak. Oylamaya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlar katılmayacak.

Başbakan Davutoğlu, görüşmeler sırasında Londra’da olacak ve bazı bakanlar da yurtdışı programları nedeniyle Genel Kurul’da bulunamayacak. Başbakan Davutoğlu’nun yerine Başbakan vekili gizli oy kullanacak.

AK PARTİ'DEN FİRE OLACAK MI?

Genel Kurul'un  bugünkü tek gündem maddesi Soruşturma Komisyonu'nun raporu. 4 eski bakanın yargılanabilmesi için gizli oylamada 276 oyun Yüce Divan yönünde çıkması gerekirken muhalefet tek başına bu sayıya ulaşamıyor. Muhalefet ve bağımsız milletvekillerinin sayısı 223. Bu durumda 275 sayısının bulunması için AK Parti'den 53 milletvekilinin de gizli oylamada Yüce Divan yönünde oy kullanması gerekiyor. AK Parti içerisinde 3 dönem kuralına takılan milletvekillerinden fire beklense de bu sayının 53'e ulaşması pek mümkün görünmüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)