BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK'dan 'kedi' komisyonu----

YSK'dan 'kedi' komisyonu

YSK'dan 'kedi' komisyonu
14 Nisan 2015 - 22:42 www.finansgundem.com

Yüksek Seçim Kurulu 291 sayılı kararla ilgili komisyon kurma kararı aldı

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) 3 Mart tarihli siyasi reklamlarla ilgili 291 sayılı kararında atıf yapılan yönetmeliğin yürürlükten kalktığı ortaya çıkınca, kendi kararındaki hatayı düzeltmek için akşam karar aldı ve komisyon kurdu. Komisyon hafta sonuna kadar 291 sayılı kararda düzeltme yapılıp yapılmayacağına karar verecek.

CHP’Lİ RTÜK ÜYESİ YSK’YA BAŞVURUYOR
TRT’nin CHP’nin kedili reklamını yayınlamamasına gerekçe gösterdiği ve YSK kararında atıf yapılan yönetmeliğin ortadan kalktığını ortaya çıkaran CHP’li RTÜK üyesi Süleyman Demirkan da yarın YSK’ya başvurup hatanın giderilmesini isteyecek. Demirkan Hürriyet’e “Bu bir skandal. YSK gibi güven duyulması gereken bir kurum, böyle bir hataya nasıl imza atabilir, anlamış değiliz” dedi.

YSK’DAN JET MADDİ HATA İNCELEME KOMİSYONU
YSK’nın CHP’li üyesi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Hürriyet’e, “RTÜK üyesi Sayın Süleyman Demirkan’ın iddiası internet sitesinde yer alınca YSK Başkanlık yazısı ile bu konu akşam gündeme geldi. Yönetmeliğin kaldırıldığı ve maddi hata yapıldığı anlaşıldı. Bu maddi hatanın düzeltilmesi için komisyon kurulmasına karar verildi” dedi. Yakupoğlu kişisel görüşüne göre, YSK’nın kararından yönetmeliğe yapılan atfın çıkarılabileceğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“YSK bu kararı seçim dönemi içerisinde siyasi reklamlar konusunda tek yetkilinin Kurul olduğunu belirlemek için aldı. Bu yönetmelik esas alınırsa zaten hiçbir siyasi reklam yapılamaz. Yönetmelik tüketicinin aldatıcı reklamlara karşı koruyan bir yönetmelik. Komisyon bu yönetmelik atfını YSK gereksiz yere mi yaptı onu da tartışacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)