BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK'dan flaş erken seçim tarihi! ----

YSK'dan flaş erken seçim tarihi!

YSK'dan flaş erken seçim tarihi!
20 Ağustos 2015 - 06:51 www.finansgundem.com

Yüksek Seçim Kurulu’nun, seçimin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi 30 gün kısaltarak, 1 Kasım’da seçimleri yapmayı planladığı öğrenildi

YSK’nın 1 Kasım’a endeksli seçim takvimi ile tüm hazırlıklarının da hazır olduğu bildirildi.
Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla erken seçime gidilmesi ihtimalinin ağırlık kazanmasının hemen ardından, olası erken seçim tarihi tartışılmaya başlandı.

Bu kapsamda YSK, milletvekili genel seçiminin yenilenmesi halinde, yasadaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna oy birliği ile karar vermişti. YSK’nın bu kararının “kesin” olduğu ve itirazın mümkün bulunmadığı öğrenilirken, kararın da Meclis’te temsil edilen AK Parti, CHP, MHP ve HDP YSK temsilcilerinin de olumlu görüşleri alındıktan sonra oy birliğiyle alındığına vurgu yapıldı.

60 GÜNE ÇEKİLECEK

Cumhurbaşkanı tarafından 45 günlük sürede hükümet kurulamadığı için erken seçim kararı alınması halinde, 90 gün sonra ilk pazar günü seçimin yapılması gerekiyor.

YSK kaynaklarından alınan bilgiye göre Erdoğan’ın erken seçim kararının ardından 90 günlük süre 60 güne çekilecek ve seçim takvimi 30 gün (1 ay) kısaltacak. Bu durumda, erken seçim Kasım ayı başında yapılabilecek.

YSK kaynakları, erken seçim kararı alınması halinde, seçimlerin 1 Kasım’da yapılması için takvimin hazır olduğunu ve bütün çalışmaların da bu tarih üzerinden yapıldığını söyledi.

DAVUTOĞLU: SEÇİM TARİHİ EKİM SONU-KASIM BAŞI

Seçim tarihine ilişkin açıklama yapan Başbakan Davutoğlu; "YSK bakacak ama 25 Ekim, 1 Kasım, 8 Kasım, 15 Kasım yani bunlar olabilecek tarihler. Daha ileriye gitmesi durumunda iklim şartları zorlar, ama tabi bir de siyasal takvim var" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)