BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK, Selahattin Demirtaş için kararını verdi----

YSK, Selahattin Demirtaş için kararını verdi

YSK, Selahattin Demirtaş için kararını verdi
08 Haziran 2018 - 19:47 www.finansgundem.com

YSK'nin aldığı karara göre HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, gerçekleştireceği iki TRT konuşmasını Edirne Cezaevinde kurulacak stüdyoda yapacak

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak adaylar, TRT'de 10'ar dakikalık 2 konuşma yapacak. Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan Demirtaş'ın konuşmaları ise, 17 Haziran saat 20.53 ve 23 Haziran saat 17.50'de yayınlanacak.

Konuşma saatlerinin belli olmasının ardından Demirtaş'ın stüdyoya mı getirileceği yoksa konuşmanın cezaevinde kaydedileceği netlik kazandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), konuşmanın cezaevinde kurulacak stüdyoda yapılmasına karar verdi. 

Kararda, '5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 92. maddesinde hükümlü ve tutukluluların ceza ve infaz kurumu dışına çıkarılabileceği hallerin düzenlediği, bunlar arasında propaganda konuşması amacıyla kurum dışına çıkarma bulunmadığı' belirtildi. Çekimlerin cezaevinde yapılmasına hükmedilen kararda, bir YSK üyesinin de çekimler esnasında hazır bulunacağı kaydedildi.

HDP TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "YSK utanç kararını verdi. Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş , 2 TRT konuşmasını Edirne Cezaevinde kurulacak stüdyoda yapacak" denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)