BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı'ndan kritik seçim açıklaması----

YSK Başkanı'ndan kritik seçim açıklaması

YSK Başkanı'ndan kritik seçim açıklaması
22 Ocak 2019 - 10:15 www.finansgundem.com

YSK Başkanı Sadi Güven: Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Bugün itibarıyla Türkiye'de mevcut seçmen sayısı 57 milyon 93 bin 985." dedi.

"Kaydı dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495"

Güven, "24 Haziran seçimlerinde 736 iken bu seçim döneminde beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı için kaydı dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495." ifadesini kullandı.

YSK Başkanı Güven, "Mükerrer seçmen de sahte seçmen de hayali seçmen de yok. YSK olarak bu işte ciddi manada hassasiyet gösteriyoruz ve seçmenlerimizin gerçek yerlerinde oylarını kullanmasını için elimizden geleni yapıyoruz, yasa da onu emrediyor. Hakimlerimize bu konuda resen inceleme yetkisi de verdik" şeklinde konuştu.

"100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce şüphelendiğimiz kayıtları incelettik"

Güven, şunları kaydetti:

"Seçmen kütüklerinde 100 yaş üzerinde 6 bin kişi görünce, şüphelendiğimiz kayıtları incelettik. Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü.Seçmen listeleri askıya çıktıktan sonra 165 kişiyle ilgili ihbar geldi. 7 kişinin sağ olduğu, diğerlerinin öldüğü belirlendi. 7 kişi dışındaki vatandaşlar seçmen kütüğü listesinden düşüldü."

YSK Başkanı Güven, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan Suriyelilerin kesinlikle oy kullanamayacağını belirtti.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...22 Ocak 2019 16:19

    dış güzlemcileri  istedikleri sandık başında usul ve yonetmelık uygulamaları için ulkemize davet edin istedikleri yerde,  gözlem yetkisi verin... madem öyle görelim ne dşyecekler.. ne usulsuzlukler çıkacak :D ... onu sustur bunu sustur sonra seçim yaptım adil de.. ya deget...

  • Mustafa22 Ocak 2019 15:42

    YSK bin şaibeleri ayyuka çıktı artık güvenilmez bir kurum haline geldi.Bağımsız sivil kuruluşları ve barolar birliğinden kurulacak bir denetim kurulu altında seçim yapılmalıdır.

  • Demirhan22 Ocak 2019 15:22

    Mühürsüz oylar seçmen sayısının iki misli bastırılan oy pusulası haram yemeyi resmi olarak tasdik ettiniz kul hakkı yediniz yatacak yeriniz yok

  • Misafir 22 Ocak 2019 13:16

    Gereksiz basılan oy pusulası nın nedeni nedir. Seçmen sayısj kadar oy pusulası basılsın. Abd nin bile kullanmaktan kaçundığı programı biz niye kullanıyoruz. Her seçimde açılan sandıklarla iktidar niye öne fırlıyor. Yani şaibe o kadar çokki mecburen uluslararası denetmene ihtiyac var. Hırsızlık ve yolsuzluk o kadar çokki tanrı bir diyene bile inanmaz oldum.

  • Aaa22 Ocak 2019 13:11

    Seçmen listeleri adres yerine niye soyadlı oldu.

  • doğa22 Ocak 2019 12:25

    parmak boyası yeniden getirilsin

  • fafa22 Ocak 2019 12:20

    Hata mı,suç mu bilmem ,ama seçimlere şimdiden güven kalmadı.Keşke o mühürsüz oyları kabul etmeseydiniz.Sayın Başkan en iyisi parmak boyası,endişe etmeyin kimse demokrasimizi ve demokratlığımızı sorgulayamaz.

  • ysk ya22 Ocak 2019 11:34

    bu seçimler bala bal gidiyor. muhalif/iktidar kıran kırana başabaş heryerlerde.. özetle kaybeden ysk ya yuklenecek. ama ysk nın  önlemleri, çok ama çok az. ileride açıklayamayacağı durumlarla karşılaşabilir. yapması gereken çok objektif, bol guvenlıklı, şaibelere yol açacak tum onerılerı iyileştirmeli ki oluşacak sorunlar problemlerde şefaflık doğrultusunada ysk elınden gelenı yapmış diyebilelim. parmak boyası bile gelmeli bence , ilerde ters durum ve sorunlarda ysk yargı karşısında buyuk zanlar altına düşebilir. ysk hakemdirVar sistemi gibi sistemlerle tanılarını güçlendirmeli, cevap verecen adeletli anlatımları olmalı, uygulamalıdır. yoksa zor durumlara düşeceği aşikar. muhur gelsin. tum pusuşaşar muhurlu olsun gibi...

  • Haha22 Ocak 2019 10:35

    Bizde inandik