BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK başkanı seçim takvimini açıkladı----

YSK başkanı seçim takvimini açıkladı

YSK başkanı seçim takvimini açıkladı
10 Mart 2023 - 16:29 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağına dair kararnameyi imzalamasının ve kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından SK Başkanı Ahmet Yener açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım." ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kararda, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 116’ncı maddesi uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir.” denildi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bundan sonraki takvime ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yener, açıklamasında şunları kaydetti:

“Seçimin yenilenmesi kararı üzerine 14 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim tarihi olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir. Türk milletine, Türk demokrasisine hayırlı olsun. Kamu görevlilerinin istifa takvimine ilişkin çalışmalarımız sürüyor.”

Kamu görevlilerinin istifa süreci başladı

Yener, “Kamu görevlilerinin istifasına ilişkin süreç başladı ve 16 Mart Perşembe sona erecek. İstifa etmek isteyen kamu görevlilerine ve ülkemize hayırlı olsun.” açıklaması yaptı.

Seçim süreci nasıl işleyecek?

 

Cumhurbaşkanı'nın imzaladığı seçim kararı Resmi Gazete'de

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "14 Mayıs'ta seçim" kararını imzaladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.10 Mart 2023 20:44

    YSK BAŞKANI SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI ALINDI DİYOR SEÇİM KARARI ALINIP KESİN TARİHİ BELİRLENDİ DEMEKSE FARKLI TÜRKÇEMİZDE BU GİBİ KONULAR İÇİN ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ CÜMLE KALIPLARI OLMALI ALINAN KARAR VE SÖYLEMLERİN SONUÇLARI KİŞİYE GÖRE YORUMU DA FARKLI OLUYOR