BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYSK Başkanı Güven de Arabuluculuk Sınavı'nı kazanamadı----

YSK Başkanı Güven de Arabuluculuk Sınavı'nı kazanamadı

YSK Başkanı Güven de Arabuluculuk Sınavı'nı kazanamadı
21 Aralık 2019 - 13:20 www.finansgundem.com

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı Arabuluculuk Sınavı'na YSK Başkanı Sadi Güven'in de girdiği ancak kazanamadığı öğrenildi. Güven'in kaç puan aldığı ise bilinmiyor.

Adalet Bakanlığı tarafından 27 bin 537 kişinin katıldığı ‘arabuluculuk sınavını’ kazananlardan çok kazanmayanlar gündemi belirledi. Sınava girenler arasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in de olduğu öğrenildi.

GÜVEN DE KAZANAMADI

Sınav neticeleri açıklandığında kazanamadığını öğrenen Güven’in kaç puan aldığı ise öğrenilemedi. Sınav neticeleri açıklandığı halde sınav soruları ve yanıt anahtarının halen yayınlanmamış olması da eleştiri konusu olan konulardan biri.

SINAV YANIT ANAHTARI YAYINLANMADI

Sınav neticeleri açıklandıktan sonra bir hafta içerisinde neticelere itiraz edilebileceği açıklandı. Adaylar yanıt anahtarını göremeden itiraz etti. Sınavı kazanamayan bazı adaylar, sınav yanıt anahtarının ve sınav sorularının yayınlanmamış olmasını da iptal isteklerine gerekçe yaptı.

HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ DE KAZANAMADI

91 ve üzerinde puan alan 5 bin kişinin kazandığı sınavda yüksek yargı organlarında görev yapanların başarılı olamadığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Sınava girenler arasında Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar da bulunuyordu. Öztatar, sınavda 88 puan aldı ve başarılı olamadı.

İTİRAZLARA İLİŞKİN İNCELEME SÜRÜYOR

Arabuluculuk sınavına yapılan itirazlara ilişkin araştırmaların halen devam ettiği ve sınavın iptal başvurusuna yönelik henüz herhangi bir karar alınmadığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)