BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYPG güçleri Tel Abyad'a girdi----

YPG güçleri Tel Abyad'a girdi

YPG güçleri Tel Abyad'a girdi
15 Haziran 2015 - 18:44 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Akçakale sınır kapısının karşısında yer alan Tel Abyad Sınır Kapısı'nın denetimi YPG'nin eline geçti.

Türkiye'nin Akçakale sınır kapısının karşısında yer alan Tel Abyad Sınır Kapısı'nın denetimi de YPG'nin eline geçti. YPG'lilerin hareketleri sınırdan rahatlıkla gözlenebiliyor. 

Sınır tellerinin olduğu yerde ise hareketli anlar yaşandı. Asker Türkiye'ye geçmeye çalışan 5-6 kişiyi yakaladı. Söz konusu kişilerin kaçan IŞİD'çiler olduğu ortaya çıktı.

Telabyad, YPG denetimine geçti. Sınırdan kaçarak askerler tarafından yakalanan kişilerin ise IŞİD militanı olduğu öğrenildi.

Koalisyon uçaklarının bombardıman desteğiyle ilerleyen YPG militanları, saat 18.00 sıralarında geçen yılın ocak ayından beri IŞİD denetiminde olan Telabyad'a doğru harekete geçti. Çok sayıda silahlı YPG'li Telabyad Sınır Kapısı yakınlarından ilçe merkezine doğru sızmaya çalıştı. YPG'liler, Telabyad'ın hemen yanı başındaki bir köyün hakim noktasına ise kendi bayraklarını dikti. Yaşanan bu hareketlilik, Türkiye tarafından da izlendi.

ASKER SİPERE YATTI, ARAMA YAPILDI
Saat 18.00 sıralarında bir grup YPG’li, Telabyad Sınır Kapısı’nın yakınlarından ilçeye sızdı. Ardından Suriyelilerin geçtiği sınır tellerinin olduğu bölgede hareketlilik başladı. Bu hareketliliğin ardından sınır hattında görevli askerler, sipere yatarak önlem aldı. Sınır hattına yeni zırhlı araçlar da sevkedildi. Bu sırada sınır tellerinin aşarak Türkiye’ye geçmek isteyen 5-6 Suriyeli ise askerler tarafından yakalandı. IŞİD üyesi olduğu anlaşılan kişiler gözaltına alındı.
 
SINIRDAN GÖRÜLÜYORLAR
Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Tel  Abyad bölgesinin doğusunda ellerinde silah olan Kürt gruplar da görülüyor.
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarının ardından  bölgeye ulaşan Kürt gruplar, uzun namlulu silah ve roketatarlarla sessizliğin  hakim olduğu Tel Abyad bölgesinin yaklaşık 500 metre sınırına tek sıra halinde  geldi. Çatışma seslerinin azaldığı bölgede grupların rahat tavırlarla hareket  ettiği gözlendi. 
 
Öte yandan söz konusu grubun yaklaşık 50 metre ilerisinde farklı bir  noktaya ise Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) bayrak açtığı görüldü. 
 
TEL ABYAD NEDEN ÖNEMLİ?
PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin amacı kendi denetimindeki Kobani ve Cezire kantonları arasında iletişim sağlayacak bir koridor açmak ve tek taraflı ilan ettiği üç kantondan ikisi olan Kobani ile Cezire arasında mümkün olduğu kadar toprak bütünlüğü sağlamak.

YPG'nin ele geçirmeye çalıştığı Akçakale sınırındaki Tel Abyad, IŞİD için de kritik önemde. Tel Abyad, IŞİD'in hem yabancı savaşçı geçişi hem de kaçakçılık yapmak için kullandığı güzergâhlardan biri.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)