BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYoutube ciro artışıyla Netflix’i yakalamak üzere----

Youtube ciro artışıyla Netflix’i yakalamak üzere

Youtube ciro artışıyla Netflix’i yakalamak üzere
28 Nisan 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Youtube hızlı büyüme oranıyla 2021 sonunda Netflix’i yakalamaya hazırlanıyor. İzleyicilere özel bireysel reklam seçeneğinin artması Youtube’un potansiyelini artırıyor.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Halihazırda dünyanın en büyük çevrimiçi video platformu olan Youtube son birkaç çeyrekte olduğu gibi büyümeye devam ederse, Netflix’i yıl sonuna kadar gelirlerinde yakalayabilir .

İlk çeyreğinde gelirlerin %49 büyüme oranı, bir yıl öncesine göre 4 milyar dolardan fazla artış anlamına geliyor. Bu, dördüncü çeyrekteki % 46 büyümenin üzerinde bir hızlanma. Aynı zamanda birinci çeyrekte % 24 gelir artışı bildiren ve büyümenin önümüzdeki çeyrekte % 19′a düşmesini bekleyen Netflix’in neredeyse iki katı büyüme oranı.

Mevcut büyüme trendi devam ederse, YouTube bu yıl 29 milyar ila 30 milyar dolar arasında gelir elde edecek. Refinitiv tarafından anket yapılan analistlerin tahminlerine göre Netflix’in 2021 için 29,7 milyar dolar gelir bildirmesi bekleniyor.

Alphabet, ilk olarak Şubat 2020′de YouTube’un reklam gelirini kırdı. O zamandan beri, yatırımcılar, milyonlarca insanın evinde kalması ve dışarıdaki faaliyetleri kısıtlaması nedeniyle salgının desteklediği büyüme çizgisini net bir şekilde gördüler. Yakın tarihli bir Pew raporuna göre YouTube, salgının sosyal medya siteleri açısından en büyük kazananı oldu ve video platformunun kullanımının 2019′da ABD’li yetişkinlerin% 73′ünden 2021′de % 81′e yükseldiğini belirtti.

İki hizmetin önemli ölçüde farklı iş modelleri var. Netflix geliri, neredeyse yalnızca ödeme yapan abonelerinden geliyor - Mart sonunda bu rakam 207 milyonu aştı - YouTube ise esas olarak reklamcılığa güveniyor. Netflix doğrudan içerik satın alıyor - bu yıl 17 milyar dolar harcamayı planlıyor - YouTube ise reklam gelirinin önemli bir bölümünü bağımsız içerik oluşturucularla paylaşıyor.

YouTube ve Netflix arasında kim öne çıkarsa çıksın, ikisi de geleneksel lineer TV’den dikkat ve dolar çalıyor.

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, YouTube’daki büyümenin “doğrudan yanıt” (DR) reklamları ve marka reklamlarından kaynaklandığını söyledi. Doğrudan yanıt reklamları, belirli bir eylemi ortaya çıkarır. Yöneticiler Salı günü, YouTube için bunun iş ortakları ve markalar için e-ticaretin artmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Google’ın baş işletme ofisi Philipp Schindler Salı günkü yatırımcı toplantısında, şirket “reklamverenlere TV’de bulunanlar için artan bir şekilde geniş kitlelere verimli erişim sunuyor” dedi.

Schindler görüşmede “DR, birkaç yıl önce YouTube’da neredeyse hiç yoktu ve şimdi büyük ve hızla büyüyen bir iş” dedi. 

Analistler, reklamverenler televizyonun ötesine bakmaya daha istekli olduklarından, en sofistike ve güçlü AI şirketine ait olan YouTube’un en önemli ikame olduğunu söylüyor. GroupM firmasının iş zekası başkanı Brian Wieser geçen hafta CNBC’ye “Yaklaşan bile kimse yok” dedi.

Loup Ventures Yönetici Ortağı Gene Munster, geçen hafta CNBC’ye verdiği demeçte, “YouTube artık on yıldır konuştuğumuz bir şeyi sunmak için en iyi konumlandırılmış durumda, iki kişi aynı canlı etkinliği izliyor, ancak farklı reklamlar alıyor. Bu, reklamverenler için son derece değerli bir ürün, dolayısıyla orada büyük bir potansiyel var” diye konuştu

Greenfield, “Doğrusal TV’nin geleceği en iyi ihtimalle korkunç” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)