BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYolsuzluğa karışan Ermeni bakanın ABD'deki malikanesine el konabilir----

Yolsuzluğa karışan Ermeni bakanın ABD'deki malikanesine el konabilir

Yolsuzluğa karışan Ermeni bakanın ABD'deki malikanesine el konabilir
10 Mayıs 2022 - 16:47 www.finansgundem.com

Ermenistan'daki yolsuzluk skandalı ABD'ye uzandı. ABD Adalet Bakanlığı Ermeni bir siyasetçiye ödenen rüşvetle satın alındığını öne sürdüğü, Los Angeles'taki milyonlarca dolarlık malikaneye el koymak istiyor.

Perşembe günü ABD'li yetkililer Holmby Hills'teki 3 bin 126 metrekarelik konutun, "Ermeni bir iş insanının" Ermenistan'ın eski Maliye Bakanı Gagik Koçaryan'a 2011'de "ödediği rüşvetle" satın alındığını iddia etti.

Adalet Bakanlığı'nın iddiasına göre Ermenistan'da rüşvet almakla suçlanan gözden düşmüş siyasetçiyle iki oğlu, Sedrak Arustamyan'ın Koçaryan ve ailesine ödediği parayı avantajlı vergi işlemleri için kullandı.

20 milyon dolardan fazla rüşvet verildi

ABD'li yetkililer dava dilekçesinde, Arustamyan'ın Ermeni yasalarına aykırı olan avantajlı vergi işlemleri için "Süper Bakan" Koçaryan'a 20 milyon dolardan fazla rüşvet verdiğini belirtti. Koçaryan, Ermenistan'ın Devlet Gelir Komitesi Başkanı ve Maliye Bakanı olarak üstlendiği birçok sorumluluğa ithafen Ermenistan'ın "Süper Bakanı" olarak biliniyordu. Görev süresinde Arustamyan'la pazarlık yaptığı ileri sürülüyor.

Mülk geçen ay 63,5 milyon dolara satışa çıkarılmıştı

Federal şikayete göre ABD'li yetkililer şimdi geçen ay 63,5 milyon dolara satışa çıkarılan Fransız Normandiya tarzı malikaneye el koymak istiyor. Yasal süreç devam ediyor.

Emlak firması Hilton & Hyland'a göre mülk, ünlü Playboy Malikanesi'ne yakın ve 11 yatak odası, iki düzineden fazla banyosu, bir havuzu, şarap mahzeni, ev sineması ve müştemilatı var.

'Hala satabiliriz'

Geçen hafta The Los Angeles Times'a açıklama yapan acente, ABD Adalet Bakanlığı, Koçaryan ve iş insanı hakkında dava açmaya çalışırken ev gezilerinin hâlâ devam ettiğini söyledi ve "Bir teklif alırsak ve hem satıcı hem de Adalet Bakanlığı satış fiyatında anlaşırsa hâlâ satabiliriz" dedi.

ABD'li yetkililer FBI'ın Avrasya Organize Suçlar Görev Gücü (EOCTF), ABD Federal Polis Teşkilatı, Ermenistan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın tamamının soruşturmada işbirliği yaptığını bildirdi. Arustamyan veya Koçaryan ve ailesi adına kimin konuşabileceği belli değildi.(Independent Türkçe)

İngiltere'de yolsuzlukla mücadele için yeni adım

Yolsuzlukla suçlanan İspanya Kralı'nın kişisel varlığı açıklandı

McKinsey hakkında yolsuzluk soruşturması

Macron, yolsuzlukla suçlanan şirketi savundu

Abramovich'in yolsuzluk dosyalarında yeni kanıtlar!

İtalya yolsuzlukla suçlanan eski Venezuelalı bakanın iade talebini reddetti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)