BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYolları fiber optik ağ ile akıllanacak----

Yolları fiber optik ağ ile akıllanacak

Yolları fiber optik ağ ile akıllanacak
07 Ekim 2021 - 12:57 www.finansgundem.com

Karayolları Genel Müdürü (KGM) Abdulkadir Uraloğlu, akıllı yollara yönelik, KGM olarak Türkiye'de 15 bin kilometre fiber optik kablo ağ döşemeyi planladıklarını belirterek, “Şu anda da yaklaşık bin 500 kilometreyi geçmiş durumdayız." dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) akıllı yollara yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında 15 bin kilometre fiber optik kablo ağı döşemeyi planlıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda fiber optik ağ kurma planlarına ilişkin detayları paylaşan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 1945 yılından bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 12’ncisi yapılacak olan Şura’nın 2021 temasının lojistik, mobilite ve dijitalleşme olarak belirlenmesinin Türkiye'nin 2023, 2035 ve 2053 vizyonu için önemli olduğunu söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) olarak bugün itibarıyla sorumluluklarında 3 bin 523 kilometre otoyol, 30 bin 974 kilometre devlet yolu ve 34 bin 136 kilometre il yolu olmak üzere toplam 68 bin 633 kilometre yol ağı bulunduğunu belirten Uraloğlu, bunun Türkiye haritasında yaklaşık 45 defa batıdan doğuya git-gele karşılık olduğuna dikkat çekti.

"Aracın yolla haberleştiği sistemleri kurmaya çalışıyoruz"

Yolların her türlü hizmetin götürülmesi ve gelir dağılımının eşit sağlanmasına katkı sağladığını söyleyen Uraloğlu, şöyle devam etti: "Yolların bir kapasitesi var, yani tanımlanmış kapasiteleri var. Bizim bu kapasiteyi tam kullanmamız lazım hem de arttırmamız lazım. Bunu da ancak akıllı yollarla yapabiliyoruz. Sadece kapasite değil esasında trafik güvenliğiyle ilgili bütün çalışmaları yine akıllı yollarla, akıllı ulaşım sistemleriyle yapabiliyoruz. Dolayısıyla buna biz yatırım yapıyoruz, geliştiriyoruz. Türkiye'deki ilk akıllı ulaşım sistemleri yolu Boğaz Köprüsü'ndeki ücret toplama sistemleriyle başladı. Bugün sinyalizasyonla kavşakların yönetilmesinden tutun, meteorolojik istasyonlarla hava durumunun tahmin edip sürücülerin anlık olarak uyarılması, yine yollara yerleştirdiğimiz sensörlerle kar ve buz mücadelesinin takip edilmesini sağlıyoruz. Varmak istediğimiz nokta, akıllı ulaşım sistemlerindeki akıllı yolları öncelikle aracın yolla haberleştiği, sonrasında aracın araçla haberleştiği sistemleri kurmaya çalışıyoruz. Akıllı yollara yönelik de Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Türkiye'de 15 bin kilometre fiber optik kablo ağ döşemeyi planladık. Şu anda da yaklaşık 1.500 kilometreleri geçmiş durumdayız. Antalya'da bir pilot uygulama yapacağız. Yine İstanbul'da bir yolda, tamamen bir pilot uygulama yapacağız ve bunları da Türkiye geneline yaygınlaştıracağız."

Yolların tamamının fiber optik ağıyla donatılmasının orta ve uzun vadede gerçekleştirebileceklerini belirten Uraloğlu, "2035 yılına kadar gerçekleştiririz diye düşünüyoruz ama muhtemelen oraya gidinceye kadar yeni şeyler çıkacak ve biz de hedeflerimizi revize edeceğiz. Yeni hedefler koyacağız." ifadelerini kullandı.

Havayollarının 2020-2022 dönemi salgın kaynaklı beklenen zararı 201 milyar dolar

 

Hindistan’da elektriğe artan talep enerji krizine yol açabilir

 

Yeni ‘zincir market’ çevre yolunda: Satışı yasaklanabilir!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)