BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYÖK'te ilk kez türbanlı bir üye----

YÖK'te ilk kez türbanlı bir üye

YÖK'te ilk kez türbanlı bir üye
09 Ocak 2015 - 21:25 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez YÖK'e türbanlı bir üye ataması yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; geçtiğimiz ay vefat eden YÖK Üyesi Prof. Dr. Osman Öztürk'ten boşalan koltuğa hükümet tarafından seçilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan'ı atadı. Tufan, YÖK tarihindeki ilk türbanlı üye oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK üyeliğine Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan'ı atadı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prof.Dr. Osman Öztürk'ün vefatı nedeniyle boşalan YÖK üyeliğine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Tufan'ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onayladığı bildirildi.

İlk türbanlı üye
Erdoğan'ın yaptığı atama ile Tufan, ilk türbanlı YÖK üyesi oldu.

Tufan kimdir?
1977 Wedel'de doğdu. hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı; 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler çalıştı; Macaristan'da Szeged Üniversitesi'nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu. 2012 yılında doçentlik ünvanını aldı. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)