BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYÖK Başkanı Saraç'tan önemli açıklama----

YÖK Başkanı Saraç'tan önemli açıklama

YÖK Başkanı Saraç'tan önemli açıklama
26 Ekim 2017 - 16:36 www.finansgundem.com

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç: Üniversite sınav sisteminde yeni bir revizyon yok

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç CNN Türk'te yaptığı açıklamada üniversiteye giriş sınavı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 'Testlerle ilgili değişiklik olmaz' diyen Saraç, Sistemde yeni bir revizyon gündemde değil. Yeni sistem ile konsept değişiyor. Soru başına düşen süre artıyor" dedi.

Saraç şu açıklamalarda bulundu:

Yeni sistemde konsept değişiyor. Bir takım dersler önemsiz, bir takım dersler önemli noktasından hareket kesinlikle yok. Bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Biz felsebe grubu dedik. Zaten biz felsefe grubu dediğimizde felsefenin dışlanmadığını kabul etmemiz lazımdı.

"SORU BAŞINA DÜŞEN SÜRE ARTIYOR"

Şimdi de rehber hocalara yönelik bir bilgilendirme yapacağız. Bı sınavın hangi bileşenlerden oluştuğunu anlatıyoruz. Bu öğrenci dostu bir sınav. Öğrenciyi de ezberden kurtaran bir sınav. Kurgumuz bir alana önem vermek değil. Sözel sayısal okuryazarlık sorgulanacak. Soru başına düşen süre artıyor.

SİSTEME GETİRİLEN ELEŞTİRİLER

(Yeni sistem İmam Hatip liselerini olumsuz etkiler mi?) Bir sistem getiriliyor ise bir okulun aleyhine sonuç üretmesi söz konusu olamaz. Meslek liseleri de İmam Hatipler de diğer liselerin de hiçbirinde mağduriyet söz konusu değil. Bizim gündemimizde revizyon söz konusu değil. Sınav sürelerine ilişkin değişiklikler yapılabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)