BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYKB Akademi Zirvesi'nde bir dünya düşünürü ----

YKB Akademi Zirvesi'nde bir dünya düşünürü

YKB Akademi Zirvesi'nde bir dünya düşünürü
19 Kasım 2015 - 14:51 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, dünyanın en önemli 10 yönetim düşünüründen biri olan Prof. Rita Gunther Mcgrath'ı ağırladı.

Yapı Kredi’nin Türkiye’de bankacılık sektörünün en iyi insan kaynağını yetiştirmek vizyonu ile kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA) tarafından 6. kez düzenlenen Akademi Zirvesi, bu yıl Prof. Rita Gunther McGrath’ı ağırladı. Dünyanın en saygın ekonomistlerini ve düşünürlerini Türkiye’deki iş çevreleriyle buluşturan Akademi Zirvesi’nin bu yılki konuğu Prof. Rita Gunther McGrath, konferansta belirsizlik ortamında yönetim stratejilerini anlattı.
 
Her yıl çok önemli isimlerin ağırlandığı Akademi Zirvesi’ni 6. kez gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, “Yapı Kredi olarak inanıyoruz ki, insan kaynağına yapılan yatırım, sürdürülebilir başarının ilk şartı. Sektör için en iyi insan kaynağını yetiştirme vizyonu ile kurduğumuz Akademimiz bugüne kadar hem iç, hem dış olmak üzere sayısız kişiye eğitim verdi. Ne mutlu ki bugün artık emeklerimizin meyvelerini de toplamaya başladık. 8 yıldır pek çok arkadaşımız Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nde eğitim alarak kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Bu eğitimlerle kendilerine ve bankaya değer kattılar, kariyerlerinde ilerlediler” dedi.



Sürdürülebilirlik adına bir başka sevindirici ve gurur verici noktanın ise Yapı Kredi çalışanlarının birçoğunun iç eğitmen olacak kadar alanlarında yetkinlik kazanmaları olduğunu belirten Açıkalın, şöyle konuştu:

AZERBAYCAN'DA GARDAŞ AKADEMİYA

“Sadece ülkemizde değil, bankacılık faaliyetinde bulunduğumuz kardeş ülke Azerbaycan’da da Yapı Kredi Gardaş Akademiya’yı kurduk. Orada da sadece çalışanlarımıza değil, tüm bankacılık sektörüne eğitimler vererek sektörün gelişimine öncülük etmeye devam ediyoruz. Tüm bu gelişmeler ve emekler sonucunda, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, 8 yıllık yolculuğunun sonunda, tam donanımlı bir kurumsal üniversite konumunda. Aldığımız ulusal ve uluslararası ödüller ile de Akademimiz Türkiye’nin en başarılı kurumsal üniversitelerinden biri olduğunu her yıl bir kez daha teyid ediyor ve bizleri gururlandırıyor. Yakın bir zamanda bu ödüllere bir yenisini ekledik. Eğitim ve gelişim alanında dünyanın en saygın kurumlarından biri olan ATD (Association for Talent Development) tarafından verilen “Eğitim ve Gelişim Alanında En iyi Kurum” ödülünü ikinci kez kazandık. Kazandığımız bu saygın ödüller bizi çalışmalarımızda daha da motive ediyor.”
 
           

BELİRSİZLİK ORTAMINDA YÖNETİM STRATEJİLERİ
 
Thinkers 50 tarafından dünyanın en önemli yönetim düşünürlerinden biri olarak gösterilen Prof. Rita Gunther McGrath, “Belirsizlik ortamında yönetim stratejileri” başlıklı konferansında şu bilgileri verdi: “Yakın zamana kadar bir kurumun stratejisini yaratmak yoğun bir analitik uğraş gerektirirdi. Strateji konusundaki bu düşünme şekli, pazara girişin daha zor olduğu ve çoğu firmanın sürdürülebilir bir rekabet avantajı yaratabildiği seri imalat çağında geliştirilmişti. Kuruluşların strateji bölümleri sektörün rakamsal verilerine kafa yorar, geleneksel rekabeti değerlendirir ve pazar paylarını karşılaştırırdı. Dijital devrimin gelişi, hizmet sektörü ve globalleşmenin yükselişi ile birlikte, pazara girişin önündeki engeller de ortadan kalktı. Bu gelişmeler doğrultusunda artık değişimi ön plana alan, hızı vurgulayan ve en önemlisi de rekabetin sektör dışından da gelebileceğini kabul eden yeni bir stratejik düşünme modeline ihtiyacımız var. Günümüzde inovasyon yoluyla avantaj yaratmak artık mecburi. Üstelik tüm bu gelişmeler, geleceği kestirmenin mümkün olmadığı, karmaşık bir ortamda gerçekleşiyor.”
 
Prof. Rita Gunther McGrath hakkında,,,
Belirsiz ve istikrarsız ortamlara yönelik stratejiler konusunda uzman, dünyaca ünlü Prof. Rita Gunther McGrath, Columbia Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapıyor. Pearson, Covidien, Coca-Cola, General Electric ve Dünya Ekonomik Forumu gibi saygın kurum ve kuruluşların dikkatle takip ettiği fikir lideri McGrath, Thinkers 50 tarafından 2013 yılında dünyanın en önemli 10 yönetim düşünüründen biri olarak gösterildi. Ayrıca yine Thinkers 50 tarafından strateji alanında “Olağanüstü Başarı Ödülü”ne layık görüldü.
Fast Company dergisinin, Twitter’da takip edilecek en zeki 25 kadın arasında gösterdiği McGrath, aynı zamanda Twitter’da en fazla takip edilen 10 işletme profesöründen biri. 
Uluslararası saygın kurumlarca pek çok ödüle layık görülen McGrath’ın dört kitabı ve sayısız makalesi bulunuyor.
 
Yapı Kredi Bankacılık Akademisi hakkında;
Yapı Kredi’nin, finans sektörü için lider insan kaynağını yetiştirme vizyonuyla 2008 yılında kurduğu Yapı Kredi Bankacılık Akademisi (YKBA), Çayırova’da 9 bin metrekare alana kurulu alanda ve günde 1.200 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip. Eğitim ile gelişim faaliyetlerinde bankacılık, kişisel gelişim, liderlik ve sosyal sorumluluk konularında programlar uygulayan YKBA, Avrupa’nın önde gelen kuruluşlarından IMD ve Insead’ın yanı sıra Türkiye’deki önemli üniversitelerle iş birlikleri yapıyor. Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, gerek eğitim ile gelişim alanında yenilikçi programları, gerekse hizmet verdiği binasının mimari yapısıyla pek çok ödüle layık görüldü. YKBA, kurulduğu ilk yıl olan 2008’de ise IQPC’ın düzenlediği CUBIC Awards’da En İyi Yeni Kurumsal Üniversite seçilmişti. 2010 yılında ise American Society of Training and Development (ASTD), YKBA’yı Eğitim ve Gelişim Alanında En İyi Kurum Ödülü’ne layık buldu. YKBA, 2011 yılında IQPC -The Corporate University Best-in-Class Awards CUBIC™’de “Eğitim ve Gelişim Faaliyetlerini Kurumsal Hedefleriyle En İyi Örtüştüren Kurumsal Üniversite“ kategorisinde “honorable mention” ödülünü aldı. Ayrıca ASTD Excellence’in Practice Citation ödülüne de sahip olurken, Uluslararası Leadership Excellence Dergisi de Yapı Kredi’yi 2011 yılında liderlik gelişiminde dünyadaki ilk 500 şirketten biri olarak seçti. 2012 yılında da Global CCU’dan “Eğitim ve Gelişim Faaliyetlerini Kurumsal Hedefleriyle En İyi Örtüştüren Kurumsal Üniversite” ödülünü alan YKBA aynı yıl Leadership Excellence sıralamasında, bir önceki yıla göre 112 basamak birden yükselerek 100. sıraya çıktı. 2013 yılında ise yine ASTD tarafından Uygulamada Mükemmellik dalında ödüle layık görülen YKBA, eğitim ve gelişim sektörünün dünya çapındaki en saygın kuruluşlarından CorpU tarafından da 3 ödüle birden layık görüldü. YKBA 2014 yılında CUBIC Awards’da En İyi Kurumsal Üniversite ve Yetenek Gelişiminde Mükemmellik, 2015 yılında ATD tarafından “Eğitim ve Gelişim Alanında En iyi Kurum” ödüllerini kazandı. YKBA binası ise 2010 yılında Türkiye Mimarlar Odası tarafından XII. Ulusal Mimarlık Odası Yapı Dalı Başarı Ödülü (2010) ve ArchDaily tarafından Yılın Eğitim Binası Ödülü’nü aldı. 

Akademi Zirvesi’nin geçmiş yıllardaki başlık ve konukları
 Akademi Zirvesi 2010 / Rekabet - Prof. Stéphane Garelli
Akademi Zirvesi 2011  / Ekonomik Trend - Prof. Dr. Hans Rosling
Akademi Zirvesi 2012 / Ekonomide Yeni Düzen - Prof. Peter A. Diamond
Akademi Zirvesi 2013 / Fark Yaratan Stratejiler - Prof. Richard Rumelt
Akademi Zirvesi 2014 / Kurumlar Değişim Hızını Nasıl Yakalar? – Prof. Dr. Gary Hamel
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)