BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Yılın Ekonomi Haber Portalı" Finansgundem.com----

"Yılın Ekonomi Haber Portalı" Finansgundem.com

Yılın Ekonomi Haber Portalı Finansgundem.com
08 Mart 2017 - 12:46 www.finansgundem.com

Finansgundem.com iki yıl arayla 2. kez MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nde “Yılın Ekonomi Haber Portalı” kategorisinde bir numara seçildi. Genel Yayın Yönetmenimiz Kayhan Öztürk ‘MÜSİAD Ekonomi Oscarı’nı Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin elinden aldı

FINANSGUNDEM.COM

“Paradan krediye, holdingten KOBİ’ye, iş adamından esnafa, bürokrasiden yatırımcıya, koca bir dünyayı bir laptop’a sığdırdık...
Atmosfer göz kamaştırıcı!
Aynı çatı altında buluşan, yerel ve küresel ekonominin nabzını tutan duayen köşe yazarları;
Bankacıların, leasingcilerin, faktoringcilerin, patronların, CEO’ların, CFO’ların, beyaz yakalıların vazgeçilmez tutkusu, finansın kalbi;
Merkez Bankası, BDDK, TMSF ve Hazine dahil düzenleyici ve denetleyici kurum yöneticilerinin, çalışanların her gün uğradığı ilk adres;
Sıcak haberlerle Türkiye’nin büyük vizyonunu, dev projelerini kamuoyuna taşıyan, tanıtan bir güç;
Manşetleriyle gündemi belirleyen, 24 saat en kapsamlı, dinamik ve dakik haberciliğiyle rekabette rakipsiz bir internet ekonomi portalı... “

İşte Türkiye’nin izlediği, herkesin radarındaki Finansgundem.com’un kısa tarifi!

Bağımsız gazeteciliğin temsilcisi Gündem Medya Grubu üyesi, cesur ses, ‘kısa tarif’in büyük ve güçlü markası Finansgundem.com’un, dün akşam aldığı çok özel ödülle bir kez daha zirvenin sahibi olduğu ortaya çıktı. Medyanın, siyasetin, iş dünyasının temsilcileri Fairmont Otel’de düzenlenen 17. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’nde, seçkin bir jüri tarafından “Yılın Ekonomi Haber Portalı” seçilen Finansgundem.com’u alkışladı. Finansgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Kayhan Öztürk, ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldı. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da Finansgundem.com’un ekonomi internet haberciliğinde gösterdiği başarıdan dolayı Kayhan Öztürk’e plaket verdi.
2015’te de MÜSİAD tarafından “Yılın Ekonomi Sitesi” seçilen Finansgundem.com, 2 yıl sonra habercilikteki üstün özellikleriyle zirvede geçici değil kalıcı olduğunu kanıtladı.

11 KATEGORİDE ÖDÜL VERİLDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleştirilen gecede başarılı gazetecilere 11 kategoride veriler ödüller şöyle:
“Yılın Ekonomi Yayını” ödülü Dünya’ya verildi. Ödülü Dünya gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Koordinatörü Ömer Türkdönmez, Ekonomi Bakanı Zeybekci ve MÜSİAD Başkanı Olpak'ın elinden aldı.
Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü Muhabiri Bekir Gürdamar, "Dış ticarette milli para kullanımında tarihi dönemeç" haberi ile "Yılın Ekonomi Kulisi Haberi"ne layık görüldü.
"Yılın Ekonomi Haberi" kategorisinde "Prim için gazlıyorlar" haberi ile Hürriyet gazetesinden Burak Coşan; "Antibiyotik kepenk indirtti" haberi ile Akşam gazetesinden Özgül Öztürk "Yılın Reel Sektör Haberi" alanında; "Bilirkişi A.Ş." haberi ile Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi Editörü Orhan Orhun Ünal "Yılın Ekonomi Araştırma Haberi" kategorisinde; "Muhammed Barkindo Röportajı" ile BloombergHT TV Ekonomi Muhabiri Ceren Dilekçi "Yılın Ekonomi Röportajı" kategorisinde ödül aldı.
Habertürk gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım "Yılın Ekonomi Yazarı" kategorisinde, CNN Türk TV’de yayınlanan Parametre programı "Yılın Ekonomi Programı" kategorisinde ödül aldı.
Sabah Gazetesi Emlak Editörü Seda Tabak "MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülü" kategorisinde ödül alırken, Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri ve 15 Temmuz şehidi gazeteci Mustafa Cambaz "Jüri Özel Ödülü" ile ödüllendirildi. Ödülü şehit Mustafa Cambaz adına Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter aldı.



MÜSİAD BAŞKANI NAİL OLPAK: TEK ÇİÇEKLE BAHAR OLMAZ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, ekonomi basınının bir yandan devlet, iş dünyası ve kamuoyu arasındaki iletişimi sağlarken, bir yandan da finansal okuryazarlığın ilerlemesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunduğunu söyledi.
Olpak, MÜSİAD'ın iş dünyasının önünü görebilmesi için hazırladığı Satın Alma Müdürleri Endeksi'nin (SAMEKS) güncel verilerini geçtiğimiz günlerde İnegöl'de açıkladıklarını belirterek, "Hem sanayi hem de hizmetler sektöründe, girdi alımlarında artış sürüyor. Bu, firmaların Türkiye ekonomisine olan güveninin göstergesi. Girdi maliyetlerimizde iyileşme var ama temennimiz bu iyileşmenin artması. Hepimizin malumu olan bir atasözümüz var: Tek çiçekle bahar olmaz" dedi.



"Bu ülke cumhurbaşkanını seçememekle karşı karşıya gelmişti"

28 Şubat süreci gibi zorlu dönemlerin bir daha yaşanmamasını dileyen Olpak, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesini tesis edecek köklü çözümlere ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Artık, 28 Şubat gibi süreçlerin yeniden yaşanması bir tarafa, ihtimalinin bile akıllara gelmemesi gerektiğini savunan Nail Olpak, anayasa değişikliğinin Türkiye'nin geleceği için atılan köklü bir adım olduğunu söyledi.

MÜSİAD Başkanı Olpak şunları kaydetti:

"Anadolu'da bize soruyorlar: 'Anayasa değişikliği ile iş dünyasının ne derdi var ki?', 'Anayasanın hangi maddesi iş yapmanıza engel oluyor ki?', 'Bırakın o yorumları akademisyenler yapsın, siyasetçiler yapsın' diyorlar. İşin siyasetçilere ait kısmını onlara bırakarak, siyasi yorumlara hiç girmeden, bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum.
Evet, biz iş dünyası olarak anayasadan etkileniyoruz. İş yapmamız, anayasanın yanlış yorumları, garip maddeleri, acayip uygulamalarıyla engelleniyor. Nasıl mı? 2007 yılında, garip bir anayasa maddesinin yorumuyla bir cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 kararını bu ülke yaşamıştı ve bu ülke cumhurbaşkanını seçememekle karşı karşıya gelmişti.
Biz bunlarla uğraştırılırken, 2008 yılına girdik. Hangi 2008? 1929 buhranından sonraki en büyük ekonomik kriz. Yani, etkileri bütün dünyada hala devam eden Dünya Ekonomik Krizinin baş gösterdiği yıla girdik. Bir de baktık ki, iktidar partisine karşı da bir kapatma davası açıldı. İş dünyası olarak haliyle önünüzü göremiyor, yatırım kararı veremiyorsunuz. Adeta kaosa sürükleniyorsunuz."
Siyasilerin açıklamalarına göre şekillenen bir ortamda iş dünyasının işlerine odaklanamayacağını, bunalım ekonomisinin hakim olacağını ifade eden Olpak, iş dünyasının anayasanın yorumlanış şekillerinden de açık olarak etkilendiğini söyledi.

"Sistem kuvvetler karmaşası üzerine kurulmuş"

Olpak, bir ülkenin iş dünyasından daha fazla yatırım, istihdam ve katma değer beklediğini ifade ederek, iş dünyasının da bunları yapabilmek için huzur, güven ve istikrar beklediğini söyledi.
Yapılan düzenlemeyle, aslında darbe Anayasasıyla müthiş yetkilerle donatılmış ve bir yandan da gerektiğinde Çankaya Köşkü’yle sınırlanan "bürokrat" cumhurbaşkanından, yetkilerini kullanmaktan çekinmeyen "siyasetçi" cumhurbaşkanına geçiş sürecinin başladığını anlatan Olpak, şöyle konuştu:
"Hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan ve hükümet halk tarafından seçildiği için, yürütmeyi oluşturan güçler arasında 'çift başlılık' ve 'güç dengesizliği' gibi bir sorunla karşılaşıldı. Zoraki süreçlerde çözüm arayışına gidilince, bu tip sonuçları da kaçınılmaz olabiliyor.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği ilk günden, isimler daha belli olmadığı günden bu yana MÜSİAD olarak söylediğimiz bir şey var: 'Türkiye'de kuvvetler ayrılığından bahsediliyor ama sistem kuvvetler karmaşası üzerine kurulmuş ve bu değiştirilmeli' demiştik. Bana göre şu anda anayasa değişikliğiyle yapılmaya çalışılan da budur."

"Kapağı devlete at ondan sonrası Allah kerim"

Dünya Bankası’nın, İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2016 Ekim raporuna göre, Türkiye'nin, 190 ülke arasında işe başlama kolaylığında 79’uncu olduğunu anımsatan Olpak, şunları söyledi:

"İşlerin yavaş yürüdüğü bir ortam içerisinde iş dünyası neyi arzu eder? Kendisini kaosa çekmeyecek bir ortamın içerisinde olmayı arzu eder. Peki bu hantallığın temellerinden birisi ne? O belirsizliğin, iş dünyasını korkutan o belirsizliğin bir sebebi de ne diye baktığınız zaman kamu yapılanmasının çok önemli olduğunu görüyoruz.

'Kapağı devlete at ondan sonrası Allah kerim' diye bir anlayışla hareket edilirse, iş dünyası kendi performansıyla hareket etmek durumundayken devlet burada başka devletlerle rekabet edecek bir performans sistemini ortaya koyamıyorsa iş dünyası bundan elbette etkilenecektir."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)