BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYılın bankacısından önemli mesaj----

Yılın bankacısından önemli mesaj

Yılın bankacısından önemli mesaj
26 Temmuz 2013 - 07:25 www.finansgundem.com

ABD’li dev bankanın CEO’su Lloydd Blankfein niçin ‘hazır olun’ mesajı verdi?..

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs’ın CEO’su Lloydd Blankfein, ABD’de düzenlenen bir etkinlikte kendi deneyimlerinden yola çıkarak yatırımcıların her zaman en kötü risk senaryosuna hazır olması gerektiğini dile getirdi. Goldman’ın 2006 yılından bu yana CEO’su olan Blankfein, 2007-2008 yılındaki küresel ekonomik krizi en az yarayla atlatan banka patronları arasında yer alıyor.
Blankfein, bu deneyiminin kendisine daha önce akla gelmemiş en kötü senaryonun gerçekleşebileceğini öğrettiğini söyledi. Goldman CEO’su, “En iyi risk yönetimi, kendinizi planlı ve disiplinli bir şekilde, yeterli zamanı da alarak olasılığı düşük görünen şeylerin olabileceğine değil kesinlikle olacağına hazırlamak” diye konuştu. Blankfein, “Sınır koymamak geniş bir zaman dilimine hitap eder ama her şeyin başınıza gelebileceğine inanın” dedi.
ABD’de yüksek riskli konut kredilerinin başlattığı kriz dönemine de dönen Blackfein, o dönemdeki en büyük problemin sıradan insanların en çok korkttukları şeye bel bağlamaları oldu. O zamanda gayrimenkul fiyatlarının çökeceği kimsenin dile getirdiği bir senaryo değildi” diye konuştu.
Goldman CEO’su, “Bir şeyin gerçekleşme ihtimalinin olmadığını düşünüyorsanız ve herkes de sizinle aynı fikirdeyse, o zaman insanlar o şeyi gerçekşleştirecek şekilde hareket etmeye başlıyor. O zamanlarda birçok kişinin riskli konut kredilerini ödeyememe riski olduğuna inanmıyordu. Böyle olunca sektörün çökme ihtimali daha da arttı çünkü insanlar bu sektöre daha fazla sermaye akıtmaya başladı” dedi.
Financial Times gazetesi tarafından yılın en iyi bankacıları arasında gösterilen Blankfein, “Risk yönetimi bazı şeylerin gerçekleşebileceğine olasılığına kendini hazır etmektir. Bir risk yöneticisi işler sarpa sardığında, diğer insanlardan çok daha önde çözüm sürecine girebilir. Risk yöneticilerinin böyle hareket etmesi gerekiyor” diye devam etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)