BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarYıldızlarda kripto şoku!----

Yıldızlarda kripto şoku!

Yıldızlarda kripto şoku!
20 Mayıs 2022 - 16:06 www.finansgundem.com

Piyasalar yukarı giderken kripto paraya destek veren ünlülerden düşüşte çıt çıkmıyor! Matt Damon’dan Gwyneth Paltrow’a, LeBron James’dan Paris Hilton’a hepsi sessizliğini koruyor.

Kripto para borsalarıyla ve şirketleriyle anlaşma yapıp, uzun süredir kripto para reklamları yapan ünlülerin piyasadaki çöküşle birlikte sessizliğe gömülmesi dikkat çekti. Matt Damon, Reese Witherspoon ve Gwyneth Paltrow gibi ünlüler, riskleri vurgulamadan kripto para yatırımlarını teşvik ettiği için eleştiri topluyor.

NBA'deki Philadelphia 76ers'tan basketbolcu Joel Embiid, kripto para sitesi Crypto.com'un "Cesaret süreçtir" sloganının kullanıldığı reklamda oynamıştı. Kripto paradaki çöküşün ardından site, Embiid'le iletişime geçilip firmayla ilişkisi hakkında görüşülmesine izin vermedi.

Yine aynı sitenin geçen yıl çıkardığı reklamda oynayan ünlü oyuncu Matt Damon da sessizliğini koruyanlardan. Hollywood yıldızı, reklamda kripto para teknolojisini havacılık ve uzay uçuşu teknolojisindeki gelişmelerle kıyaslamıştı.

AÇIKLAMA YAPMIYORLAR

Crypto.com'un, Amerikan Ulusal Futbol Ligi'nin (NFL) her yıl düzenlenen şampiyonluk maçı Super Bowl için bu yılki reklamında oynayan basketbolcu LeBron James de hiçbir açıklama yapmadı.
Aralıkta sosyal medyada "Kripto kalıcı olarak burada" mesajı paylaşan Reese Witherspoon ve Bitcoin'in geçen yılki bir kampanyasında adını kullanmasına izin veren Gwyneth Paltrow da herhangi yorum yapmadı.

Twitter'da 17 milyon takipçisi olan ve köpeklerine Crypto ile Ether adını veren Paris Hilton da yorum taleplerine yanıt vermedi.

Kripto borsası FTX'le anlaşması olan tenisçi Naomi Osaka'nın temsilcisiyse yorum isteklerini, sporcunun "yurtdışında olduğunu ve konuşmak için müsait olmadığını" söyleyerek cevapladı.

“KRİPTO PARA HAKKINDA FİKRİMİZ YOK”

FTX'in Super Bowl reklamında yer alan ünlü komedyen Larry David ve reklamın yönetmeni Jeff Schaffer, kripto borsalarındaki çöküşle ilgili açıklama yapan tek ikili oldu.

Schaffer, kripto piyasasındaki çöküş hakkında söyleyecek bir şeyleri olmadığını belirterek, "Bize defalarca anlatılmasına rağmen kripto paranın nasıl çalıştığına dair hiçbir fikrimiz olmadığı için maalesef durumla ilgili ekleyecek bir sözümüz yok. Kripto paramız yok ve piyasasını da takip etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKADEMİSYENLERDEN UYARI

Şikago Üniversitesi'nden Giovanni Compiani, ünlülerin kripto parayı teşvik etme şekillerini eleştirerek, "Herkes buna gerçek parasını yatırıyor. Kripto paranın reklamını yapanlar, muhtemel olumsuz senaryolar hakkında daha açık davranmalı" dedi.

Syracuse Üniversitesi'nden Beth Egan ise "Yaptıkları iş bu. Onlar ünlü ve umut taşıyan bir şeyin reklamını yapmaları için kendilerine para teklif edildi. Matt Damon ya da Reese Witherspoon'un yerinde olsaydım, böyle bir şeyin içine girmeye dair istekliliğimi sorgulardım" ifadelerini kullandı. (İndependent Türkçe)

Bitcoin sahiplerinin @’ı zarar etti

 

Bitcoin kritik seviyeyi zorlamaya devam ediyor

 

Bitcoin'de sert düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)